Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Τιτανομαχία: Ρεάλ-Μπάγερν για μια θέση στον ΤΕΛΙΚΟ του Champions League! Πλεονέκτημα για τη “βασίλισσα”…


Οι δύο συνεπέστερες υπερδυνάμεις του Champions League των τελευταίων χρόνων κοντράρονται απόψε (21:45, COSMOTE Sport 1) στο «Μπερναμπέου» με έπαθλο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της 26ης Μαΐου στο Κίεβο.
Η Ρεάλ των οκτώ σερί ημιτελικών και η Μπάγερν των έξι παρουσιών στην τετράδα στις επτά τελευταίες σεζόν διεκδικούν μια θέση για να διεκδικήσουν το μεγάλο τρόπαιο για 13η και 6η φορά αντίστοιχα.

Οι Μαδριλένοι έχουν «προίκα» το 2-1 στο Μόναχο, αλλά ο παρ’ ολίγον αποκλεισμός τους από τη Γιουβέντους στην προηγούμενη φάση παρά το 0-3 στο Τορίνο αρκεί για να τους κρατά σε εγρήγορση. Οι Βαυαροί ποντάρουν στην ποιότητα και το χαρακτήρα τους, αν και είναι εκ προοιμίου δύσκολο να πετύχουν μια ανατροπή που δεν συνηθίζεται σε αυτό το επίπεδο. Είναι ενδεικτικό πως μόλις δύο φορές στην ιστορία της διοργάνωσης έχει καταφέρει ομάδα να προκριθεί έχοντας χάσει το πρώτο ματς στην έδρα της. Η μία ήταν ο Άγιαξ που είχε ανατρέψει το ιστορικό 1-0 του Παναθηναϊκού στο Άμστερνταμ με 3-0 στο ΟΑΚΑ στα ημιτελικά του 1996 και η άλλη ήταν η Ίντερ που είχε γυρίσει το 1-0 της… Μπάγερν στο Μιλάνο κερδίζοντας με 3-2 στο Μόναχο για τους «16» το 2011.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν θα έχει στη διάθεσή του δύο πολύτιμους ποδοσφαιριστές. Καρβαχάλ και Ίσκο τέθηκαν νοκ άουτ και ο Γάλλος προπονητής αναμένεται να αντικαταστήσει τον πρώτο με έναν επιθετικό (!), τον Λούκας Βάσκεθ, ενώ ο Ασένσιο που πέτυχε το γκολ της ανατροπής στο Μόναχο θα καλύψει το άλλο κενό που προέκυψε.

Στον αντίποδα, η Μπάγερν έχει περισσότερους πονοκεφάλους. Πέραν των Βιδάλ, Κομάν και Νόιερ που έλειψαν από το πρώτο ματς, τραυματίστηκαν στο ίδιο παιχνίδι και δεν είναι διαθέσιμοι ούτε για τη ρεβάνς οι Ρόμπεν και Μπόατενγκ, ενώ ο μοναδικός που επανέρχεται είναι ο Αλάμπα.

Πιθανές συνθέσεις:
Ρεάλ (Ζιντάν): Νάβας, Ράμος, Βαράν, Βάσκεθ, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Ασένσιο, Μπενζεμά, Ρονάλντο.
Μπάγερν (Χάινκες): Ούλραϊχ, Σούλε, Χούμελς, Κίμιχ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Τιάγκο, Χάμες, Ριμπερί, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 25 φορές στην Ευρώπη, αριθμός ρεκόρ, με τη Ρεάλ να μετρά 12 νίκες έναντι 11 της Μπάγερν και μόλις δύο ματς ισόπαλα (39-37 τα γκολ). Μάλιστα το αποψινό θα είναι το έβδομο ραντεβού τους σε ημιτελικά.

Ο Τσουνέιτ Τσακίρ ορίστηκε να διευθύνει το ματς απόψε. Ο Τούρκος ρέφερι είχε διευθύνει τον τελικό του 2015 ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, ενώ πέρσι ήταν στον ημιτελικό μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ. Φέτος τα μεγαλύτερο ματς που έχει «σφυρίξει» ήταν το Γιουβέντους-Ρεάλ 0-3 για τα προημιτελικά και το Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-1 για τους «16».
sport-fm.gr

Shares