Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τα «πάθη» των βεγγαλικών για τους σκύλους μας…

Μια εκκωφαντική καταιγίδα δυνατών κρότων τον περικύκλωνε και η αυξημένη κινητικότητα του ήταν ένα δείγμα έντονου, παραλυτικού φόβου. Ο Τόμπι «εξοριζόταν» στο σκοτάδι του τρόμου του, μάζευε την ουρά του και έτρεμε, παγιδευμένος από τους ασταμάτητους και εντεινόμενους κρότους των βεγγαλικών την βραδιά της Ανάστασης.
Ο… Γολγοθάς του είχε αρχίσει, όπως και του περίπου 20% με 50% των σκύλων που εκτίθενται σε βεγγαλικά ή άλλα έντονα ηχητικά ερεθίσματα. Το Πάσχα και η Ανάσταση είναι μια περίοδος ιδιαίτερου προβληματισμού για τους κηδεμόνες των σκύλων εξαιτίας του εθίμου των βεγγαλικών, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό αρκετά σκυλιά.

«Συμπτώματα όπως η έντονη σιελόρροια, ο τρόμος (τρέμουλο), η ταχύπνοια, η ταχυκαρδία, ο έμετος, η διάρροια, και συμπεριφορές όπως το μάζεμα της ουράς, το κατέβασμα των αυτιών, η αυξημένη κινητικότητα, το κρύψιμο, η προσπάθεια διαφυγής και ο αυτοτραυματισμός περιγράφονται σε σκύλους κατά τη διάρκεια κάποιου έντονο ηχητικού ερεθίσματος» αποκαλύπτει ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ελληνικού Ινστιτούτου Συμπεριφοράς και Εκπαίδευσης Σκύλου και Γάτας, Dr Χρήστος Καραγιάννης.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Shares