Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Σ’ αυτές τις φυλακές μεταφέρθηκε ο Κουφοντίνας – Περίφραξη «της πλάκας»…

Σ’ αυτές τις αγροτικές φυλακές στο Βόλο, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι υποτυπώδη και  οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής, δηλαδή εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση μεταφέρθηκε ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια Δημήτρης Κουφοντίνας  Δείτε φωτογραφίες

Στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου βρίσκεται από την Παρασκευή 3/8/2018 το πρωί ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά από αίτησή του που έγινε δεκτή με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

koufontinas-agrotikes3

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο άνθρωπος που συμμετείχε στην άνανδρη δολοφονία του βουλευτή Ευρυτανίας Παύλου Μπακογιάννη, ο άνθρωπος που ποτέ δεν μετάνιωσε για τις στυγνές δολοφονίες αθώων, στο όνομα μιας «επανάστασης» που «ζει» στο θολωμένο του μυαλό, θα ζει πλέον ελεύθερος στα ανοιχτά χωράφια του Αλμυρού Βόλου.

Το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων (ΕΑΚΚΝ) Κασσαβέτειας, όπως είναι ο πλήρης τίτλος των Αγροτικών Φυλάκων, βρίσκεται σε οπτική επαφή από την Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), κοντά στο αεροδρόμιο Αγχίαλου στην πεδιάδα της Μαγνησίας.

koufontinas-agrotikes1__1_

Αποτελεί σχεδόν παραθεριστική φυλακή, σχετικά με τις συνθήκες φύλαξης του Κορυδαλλού όπου μέχρι σήμερα από το 2003 κρατείτο ο Νο 1 Έλληνας τρομοκράτης, ο εκτελεστής της 17Ν.

Εντύπωση προκαλούν και οι περιφράξεις της φυλακής όπως φαίνονται στις φωτογραφίες από το View Street της Google. Απλό συρματόπλεγμα ύψους περίπου 1,60 μ. δίπλα στον δρόμο του χωριού με ένα απλό κυκλικό αγκαθωτό συρματόπλεγμα στο πάνω μέρος, τέτοιο βέβαια που ο επικίνδυνος Κουφοντίνας μπορεί να παραβιάσει πανεύκολα με την βοήθεια άλλων «έμπειρων» από έξω συνεργατών του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Ν που έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών θυμάτων της οργάνωσης σε 11 φορές ισόβια, μετήχθη στις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής, δηλαδή εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου όπως ο Κορυδαλλός.

koufontinas-agrotikes4

«Στα κρυφά»

Την αποκάλυψη της μεταφοράς στο Βόλο του «Λουκά» της «17Ν» έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος απευθύνθηκε και στον πρωθυπουργό ρωτώντας τον «την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;».

Ο κ. Σταύρος Κοντονής επισημαίνει ότι ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών. Όπως αναφέρει, οι φυλακές Κορυδαλλού θα μετατραπούν σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και σταδιακά όλοι οι ισοβίτες θα μεταφερθούν σε άλλες φυλακές.

koufontinas-agrotikes2

Αλεξία Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας είτε εκβιάζεται είτε συναλλάσσεται

Δριμεία κριτική προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα άσκησε και η κόρη του Παύλου Μπακογιάννη, Αλεξία.

«Αυτό που γίνεται συνεχόμενα από την κυβέρνηση, με αποκορύφωμα το σημερινό, δεν στέκει λογικά. Ο κ. Τσίπρας είτε εκβιάζεται είτε συναλλάσσεται. Το κόμμα του είχε παραδοσιακά σχέσεις με αυτή την οργάνωση και ηθικά πάντα ήταν υπόλογο για αυτό το ζήτημα. (…) Μένουν στη φυλακή παιδάκια για λίγα ναρκωτικά και ο μεγαλύτερος δολοφόνος που δεν έχει μετανιώσει για τίποτα, μεταφέρεται σε αγροτικές φυλακές. (…) Έχω κι εγώ ένα αίτημα στον Τσίπρα, να μου φέρει πίσω τον πατέρα μου αλλά δεν μπορεί. Καλό θα είναι να εξετάζει καλύτερα τα αιτήματα που ικανοποιεί», είπε η κυρία Μπακογιάννη.

koufontinas-agrotikes5

Πηγή: Ευρυτανικά Νέα

Shares