Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΣΧΟΛΕΙΟ ήθελε να ‘ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ’ τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Για να «σκεφτούν και τους ανθρώπους των άλλων θρησκειών που απλά γίνονται παρατηρητές ενός θρησκευτικού φεστιβάλ»…

Ένα σχολείο στο Γιορκσάιρ που απείλησε ότι θα καταργήσει όλα όσα σχετίζονται με τα Χριστούγεννα, επανήλθε στην τάξη μετά από τα εκατοντάδες emails που έλαβε από τους μαθητές του, σύμφωνα με τον Guardian.Η διεύθυνση του σχολείου Lady Lumley’s School μετατράπηκε σε Σκρουτζ διαμηνύοντας ότι η πραγματική έννοια των Χριστουγένων έχει θαφτεί κάτω από μια χιονοστιβάδα εμπορευματοποίησης.

Ο καθηγητής Θρησκευτικών του σχολείου, Κρις Πολ, έλεγε στους μαθητές ότι τα Χριστούγεννα είναι «μια μέρα που γιορτάζουμε τη γέννηση του Ιησού και πρέπει να είναι μια περίοδος καλής θέλησης για όλους όλους», αλλά το αρχικό της νόημα έχει αφανιστεί . «Ακόμη και ο Άγιος Βασίλης είναι διαφήμιση της Coca-Cola», έλεγε.

Έτσι, η διεύθυνση απαγόρευσε τις γιορτές εντός σχολείου, τις κάρτες, τα δώρα και το στόλισμα των αιθουσών. Οι μαθητές θύμωσαν και αντεπιτέθηκαν. Φαίνεται, πως τα λόγια του θεολόγου δεν επέφερε καρπούς.

Ο διευθυντής του σχολείου Ρίτσαρντ Μπράμλει σε μήνυμα που απέστειλε προς τους γονείς, ανέφερε πως η πρόθεση ήταν να βρουν οι μαθητές το πραγματικό νόημα των εορτών.

Μεταξύ άλλων, είπε παραπονεμένος ότι θέλησε να προβληματίσουν τους γονείς για τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής και πως δεν πρέπει να κάνουμε πράγματα, μόνο και μόνο επειδή τα κάνουν οι άλλοι. Στόχος ήταν να σκεφτούν και τους ανθρώπους των άλλων θρησκειών που απλά γίνονται παρατηρητές ενός θρησκευτικού φεστιβάλ.

Αλλά, παρά την καλή τους πρόθεση, όπως φαίνεται, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια θα ανάψουν και φέτος εντός και εκτός του σχολείου Lady Lumley’s School

 

HUFFINGTON POST

Shares