Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Συνελήφθησαν δύο Σκοπιανοί στη Θεσσαλονίκη! Ήταν διακινητές λαθρομεταναστών…

Σχεδόν καθημερινές είναι οι συλλήψεις διακινητών παράτυπων μεταναστών από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.Η τελευταία ήταν δύο υπηκόων ΠΓΔΜ, το πρωί, ύστερα από επεισοδιακή καταδίωξη, στην Ασπροβάλτα, βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορούμενοι ως διακινητές, ηλικίας 28 και 40 ετών, μετέφεραν με Ι.Χ. αυτοκίνητο 13 μετανάστες από το Πακιστάν, όταν στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού και στο ύψος των Κερδυλλίων, το όχημα έγινε αντιληπτό από αστυνομικούς. Οι τελευταίοι τούς έκαναν σήμα να σταματήσουν αλλά το αγνόησαν, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγο αργότερα το όχημα ακινητοποιήθηκε. Σε αντίθεση με τον 40χρονο, που συνελήφθη άμεσα, ο 24χρονος διέφυγε πεζός. Ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκε και συνελήφθη κι αυτός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν παραλάβει τους μετανάστες από τον Έβρο, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι διακινούμενοι, είχαν καταβάλλει προηγουμένως 1800 ευρώ, ο καθένας, για το ταξίδι έως την πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, επιχείρηση στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Διαλογής, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών, με στόχο, όπως ανακοινώθηκε, “την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα”.

Συνελήφθησαν 17 αλλοδαποί, υπήκοοι Λιβύης, Πακιστάν και Αλγερίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή στην ελληνική επικράτεια. Κατά την ίδια επιχείρηση, προσήχθησαν άλλοι 15 αλλοδαποί που τελικώς αφέθηκαν ελεύθεροι.
ΑΠΕ

Shares