Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη ΝΔ με τον βουλευτή που ζητάει τη ΒΥΘΙΣΗ του «Πορθητή»! Άνω κάτω το κόμμα…

Αναταραχή έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία η ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη προς τον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό –ούτε λίγο ούτε πολύ- να…βυθίσει τα τουρκικά πλοία “Πορθητή” και “Μπαρμπαρός”, εφόσον προχωρήσουν σε εξόρυξη πετρελαίου στην ελληνική ή την κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o Γραμματέας της Κοινοβουλευτική Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας ζήτησε από τον κο Αντωνιάδη να αποσύρει την ερώτηση του, κάτι που έγινε άμεσα.

Η ερώτηση του κου Αντωνιάδη :
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον υπουργό Εξωτερικών
Θέμα: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία
Κύριε Υπουργέ,
Εδώ και χρόνια η Τουρκία αξιώνει παράλογες διεκδικήσεις, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, κανόνες και συνθήκες. Σοβαρότατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας.

Τελευταία, η Άγκυρα ετοιμάζεται για έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζει το «περιβάλλον» με δηλώσεις υπουργών της και υψηλών κρατικών αξιωματούχων, βολιδοσκοπώντας την Ελλάδα η οποία σιωπά επικίνδυνα για τα ελληνικά συμφέροντα.

Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός». Δεν έχετε δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό. Παραλάβατε μια Ελλάδα πανίσχυρη, τη φιμώσατε, τη δέσατε χειροπόδαρα και γι’ αυτό θα υποστείτε τις συνέπειες.

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Shares