Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Η αγάπη για τον Άγιο Παΐσιο έφτασε μέχρι την Αυστραλία…

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή των Θεοφανείων η θεμελίωση του Μοναστηριού του Αγίου Παϊσιου στην Δυτική Αυστραλία. Το Μοναστήρι θα κτιστεί στο χώρο όπου βρίσκεται η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Βουνού, σε ένα λόφο στο προάστιο Forrestfield της Πέρθης. Πέρσι έκλεισαν 40 χρόνια από την επίσκεψη του Αγίου Παϊσίου στην Αυστραλία, το 1977, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού, που γνωριζόταν με τον Άγιο από τις επισκέψεις του στο Άγιο Όρος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αγίου Παϊσίου στην Αυστραλία πιθανότατα συζητήθηκε και το κτίσιμο μοναστηριών στην χώρα που ήταν και μια διακαής επιθυμία του Σεβασμιότατου.

Ήδη υπήρχε και ο χώρος, 10 στρέμματα γης σε ένα λόφο στην τοποθεσία του Forrestfield που δώρισαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας το Μάη του 1974 οι αδελφοί Κακούλας, Σταύρος, Ηρακλής και Γιώργος.

Επιθυμία τους ήταν να κτιστεί εκεί ένα Μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη του Βουνού, ομώνυμο του Μοναστηριού που βρίσκεται στο νησί του Καστελόριζου από όπου κατάγονται τα τρία αδέλφια.

Η πρώτη λειτουργία στο χώρο, έγινε από τον Επίσκοπο Ιεζεκιήλ στις 11 Οκτωβρίου του 1976 και ο θεμέλιος λίθος τέθηκε από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό στις 28 Ιανουαρίου του 1980.

Το 2005 αφίχθηκε στη Δυτική Αυστραλία με ιδιαίτερες προσπάθειες του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Νικάνδρου, ο Ιερομόναχος Ευάγριος και αργότερα ο μοναχός Θαλάσσιος.

Ο Γέροντας Ευάγριος που είναι σήμερα ο ηγούμενος της Μονής του Αγίου Ιωάννου ήταν μοναχός για περίπου 14 χρόνια στο όρος Όρος στη Μονή της Σιμωνόπετρας. Γνώριζε τον Άγιο Παϊσιο και μάλιστα σήμερα στη Μονή του Αι Γιάννη υπάρχουν ένα σκουφάκι κι ένα κομποσκοίνι του Αγίου Παϊσίου που θα τοποθετηθούν στο μοναστήρι.
orthodoxianewsagency.gr

Shares