Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη του Ντούσαν Σάκοτα! Ο ΠΟΛΕΜΟΣ της Γιουγκοσλαβίας και το πρόβλημα υγείας…

Ο Ντούσαν Σάκοτα μίλησε για την ΑΕΚ, την περίοδο του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία, αλλά και τις δύσκολες στιγμές στην Ιταλία.Πρεμιέρα για την ΑΕΚ με την Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Champions League, με τον Ντούσαν Σάκοτα να μιλάει στην ιστοσελίδα sportsrabbi.com για την ΑΕΚ, τις αναμνήσεις του από τη Σερβία και στην περιπέτεια που περασε στην Ιταλία, τότε που ήταν 2 μέρες σε κώμα.

Για το αν μπορεί κάποιος να τον λέει Έλληνα: «Σίγουρα. Είμαι Σέρβος, αλλά ως παίκτης ωρίμασα εδώ και εδώ είναι που παίζω από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου. Τα πιο σημαντικά πράγματα στην καριέρα μου είναι για την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ. Mπορείτε να με λέτε Έλληνα».

Για τις αναμνήσεις του από την Σερβία: «Μετακόμισα με την οικογένειά μου το 1991, όταν ήμουν 5 ετών. Ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία είχε ξεσπάσει και ήταν δύσκολο για όλους εμάς, αλλά έπρεπε να το κάνουμε λόγω της οικογένειάς μας. Όποτε βρίσκω ελεύθερο χρόνο πηγαίνω πάντα στο Βελιγράδι».

Για τις επιπτώσεις που είχε ο πόλεμος στην οικογένεια του: «H καριέρα μας διαμορφώθηκε και εκείνη του πατέρα μου. Μετέφερε όλη την οικογένεια, καθώς το μπάσκετ είχε αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι ομάδες από την Γιουγκοσλαβία κυριαρχούσαν στην Ευρώπη είτε ήταν η Γιουγκοπλάσιγκα, είτε ήταν η Παρτιζάν και από το ξεκίνημα της δεκαετίας του ’90 είχαν κατακτήσει ήδη 4 ευρωπαϊκά τρόπαια. Δεν είναι ποτέ εύκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση, αλλά αυτό ήταν για την οικογένεια».

Για τα όσα πέτυχε η ΑΕΚ τη νέα σεζόν: «Ήταν σαν όνειρο. Αγωνίστηκα τόσο σκληρά γι αυτό. To 2007 κατακτήσαμε τη Euroleague με τον Παναθηναϊκό. Μετά από 11 χρόνια μπροστά σε 20.000 κόσμο, ‘ημουν αρχηγός σήκωσα το τρόπαιο»

Για τα όσα έζησε στην Ιταλία: «Ήταν μια τραγική ιστορία με ευχάριστο τέλος. Ήταν μια δύσκολη εμπειρία. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Όταν μου συνέβη αυτό ποτέ δεν τα παράτησα και άρχισα να σκέφτομαι την ζωή μου. Όταν κατάφερα και επέζησα, μετά από δύο μέρες σε κώμα και 50 μέρες στο νοσοκομείο, κοίταξα πίσω και είδα ότι δεν θα ξαναπαίξω μπάσκετ. Είχα τεράστια προβλήματα με το πεπτικό μου σύστημα. Όταν όλα αυτά τελείωσαν, τότε άρχισα να σκέφτομαι να παίξω και πάλι μπάσκετ.

Με βοήθησε να βρω τον ρυθμό που σαν παίκτης, να βρω την ρουτίνα. Πιστεύω ότι εάν δεν κρατούσα τη ρουτίνα με θετική ματιά, δεν θα ξαναέπαιζα μπάσκετ.
gazzetta.gr

Shares