Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Στο στόχαστρο των τσεχικών κρατικών υπηρεσιών ο Τραμπ! Πληροφορία-ΒΟΜΒΑ για τον πρόεδρο…

Περισσότερα από 30 χρόνια πριν είχε μπει στο μυαλό του Ντόναλντ Τραμπ να κατέβει υποψήφιος ως πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε έκθεση των τσεχικών κρατικών υπηρεσιών.Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μπει στο στόχαστρο των κρατικών υπηρεσιών της τότε Τσεχοσλοβακίας, όταν παντρεύτηκε την Τσέχα Ιβάνα Ζέλνιτσκοβα.

«Ναι, οι Τραμπ βρίσκονταν στο στόχαστρό μας», δήλωσε στο εβδομαδιαίο περιοδικό ο Βλαστίμιλ Ντάνεκ, ο άλλοτε διευθυντής της StB, της τσεχοσλοβάκικης κρατικής ασφάλειας, στην Γκοτβάλντοφ (τη σημερινή Ζλιν), γενέτειρα της Ιβάνας Τραμπ. «Γνωρίζαμε πως ο Τραμπ διέθετε επιρροή. Δεν έκρυβε ότι ήθελε να γίνει πρόεδρος μια μέρα. Ενδιαφερόμασταν να μάθουμε περισσότερα πράγματα γι’ αυτόν», συμπλήρωσε ο Ντάνεκ.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Τραμπ σκεφτόταν από το 1986- σε ηλικία 41 ετών- να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αλλά, είχε εγκαταλείψει την ιδέα, καθώς έκρινε πως θα τον θεωρούσαν υπερβολικά νέο.

Η StB είχε αρχικά ανοίξει φάκελο το 1978 για την Ιβάνα Ζέλνιτσκοβα, στον οποίο αργότερα προστέθηκαν στοιχεία για τον σύζυγό της, γράφει το Respekt.

Σκιέρ και μοντέλο πριν κάνει την είσοδό της στον κόσμο των επιχειρήσεων, η Ιβάνα Ζέλνιτσκοβα παντρεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ το 1977. Το ζευγάρι χώρισε το 1992 αλλά στο μεταξύ απέκτησαν τρία παιδιά: τον Ντόναλντ Τζούνιορ, την Ιβάνκα και τον Έρικ.

Shares