Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Στο πλευρό της Τουρκίας τα Σκόπια για την επιχείρηση στο Αφρίν! Επίθεση και κατά της Ε.Ε …

Ο υπουργός επικρατείας των Σκοπίων & αρμόδιος για τις εξωτερικές επενδύσεις, Αντνάν Καχίλ δήλωσε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί την επιχείρηση Κλαδί Ελιάς προς το Αφρίν της Συρίας με σκοπό να προστατευτεί η εδαφική της ακεραιότητα.Ο Σκοπιανός υπουργός Καχίλ τοποθετήθηκε επικριτικά σχετικά με την στάση που τήρησε η ΕΕ

απέναντι στην επιχείρηση Κλαδί Ελιάς και δήλωσε ότι πρέπει να ξέρει η ΕΕ και όλοι ότι εάν η Ευρώπη έχει συμφέροντα έχει συμφέροντα η Τουρκία και ο τουρκικός λαός.
Ο Σκοπιανός υπουργός Αντνάν Καχίλ επισκέφτηκε το Καράμπουκ.και ο ίδιος αναφερόμενος στην επιχείρηση Κλαδί Ελιάς είπε ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να προστατέψει τον εαυτό της απέναντι σε τρομοκρατικές απειλές και τα Σκόπια στέκουν αρωγός στην επιχείρηση αυτή αξιολογεί στα πλαίσια αυτά διότι δεν μπορεί να προστατευτεί η χώρα μόνο με τα σύνορα της.

Ο Καχίλ σημείωσε ότι πρέπει οι Τούρκοι να πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις και εκτός των συνόρων.

Η αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στα σύνορα ήταν απειλεί κατά της Τουρκίας και η FYROM υποστηρίζει την Τουρκία διότι η τρομοκρατία είναι παντού τρομοκρατία.

Τέλος ο Καχίλ άσκησε κρητική στην ΕΕ σχετικά με το Αφρίν και είπε ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη καμίας χώρας…Φανταστείτε να είχε κιόλας !

Να θυμίσουμε οτι

Ο καθηγητής Δρ Αντνάν Καχίλ, επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του Κόμματος του Κινήματος των Τούρκων, στο δεύτερο τακτικό συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σκοπίων.

Ο Kahil εξελέγη με 267 ψήφους ηγέτης του PDT και στην εκλογική διαδικασία αναδείχθηκαν και οι ομάδες εργασίας καθώς και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο Καχίλ μετά την εκλογή του αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος, στο έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική κοινότητα.

Υποσχέθηκε να ενώσει την κοινότητα και θα προσπαθήσει για την ευημερία της.

«Οι Τούρκοι στα Σκόπια δεν μπορεί να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν είμαστε ένα κόμμα που ασχολείται με πολιτικούς υπολογισμούς, αλλά το σχέδιο και τα προγράμματά μας αποσκοπούν σε μακροχρόνια δράση», πρόσθεσε.

Πηγή : veteranos.gr

Shares