Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΗΜΕΡΑ!Από τις 7 το πρωί οι φοιτητές αποφασίζουν! ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ θα πάνε;..

Μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα
Στις κάλπες θα προσέλθουν σήμερα Τετάρτη οι φοιτητές της χώρας για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο πλαίσιο των Φοιτητικών Εκλογών που πραγματοποιούνται στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.Οι φοιτητές μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα. Για να μπορέσει να συμμετάσχει κάποιος φοιτητής στις Φοιτητικές Εκλογές πρέπει να επιδείξει στην εφορευτική επιτροπή στο τμήμα στο οποίο έχει εγγραφεί τη φοιτητική του ταυτότητα και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Το κλίμα είναι υποτονικό, ενώ συνήθως- το πρωί η προσέλευση των φοιτητών είναι μικρότερη.

Στην ταυτότητα των φοιτητικών εκλογών τα τελευταία χρόνια αναγράφεται νικητής η αποχή ενώ πρώτη δύναμη πανελλαδικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εκδίδουν ξεχωριστά οι παρατάξεις, αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

«Δυστυχώς, άλλο ένα ακαδημαϊκό έτος σημαδεύτηκε από την αδυναμία θεσμικής κεντρικής εκπροσώπησης των φοιτητών την οποία προκάλεσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις. Η στάση τους αυτή δικαιώνει για άλλη μια φορά τις θέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και καθιστά ακόμα πιο αναγκαίες τις μεταρρυθμίσεις που ζητάμε επίμονα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη .

«Για άλλη μια χρονιά συμμετέχουμε στις φοιτητικές εκλογές με στόχο να εκπροσωπήσουμε με υπευθυνότητα τους φοιτητές που έχουν όραμα ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, ανοιχτό, παραγωγικό και ασφαλές. Με ώθηση και ανανεωμένο πολιτικό κεφάλαιο μετά την πρόσφατη Εθνική Συνδιάσκεψη, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διεκδικεί για 32 η συνεχόμενη χρονιά την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των φοιτητών, εκείνων που πιστεύουν στις ιδέες της ελευθερίας, της προόδου και της αξιοσύνης», προσθέτει.

Για πρώτη φορά στη Νομική σχολή συζητείται το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι εκλογές εκτός της σχολής, σε ξενοδοχείο ή άλλο χώρο για λόγους ασφαλείας.

Χθες πάντως σημειώθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους σε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλει με ανάρτησή του στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωσης της ΔΑΠ: «Για άλλη μια χρονιά, οι φασίστες που θεωρούν τσιφλίκι τους τα ελληνικά πανεπιστήμια απέδειξαν την αλλεργία που τους προκαλούν οι εκλογές και κάθε δημοκρατική διαδικασία. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις επιθέσεις σε βάρος φοιτητών και στελεχών της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που έλαβαν χώρα πριν από λίγο στη Σχολή Θετικών Επιστημών, την Πολυτεχνική και τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τους γνωστούς – καθόλου αγνώστους εγκληματίες με το μανδύα του αντιεξουσιαστή, που οδήγησαν στον τραυματισμό τριών στελεχών μας και τη διακομιδή στο νοσοκομείο ενός εξ αυτών.Δυστυχώς για αυτούς, την απάντηση προς τους θρασύδειλους κουκουλοφόρους τη δίνουν κάθε χρόνο και θα τη δώσουν και αύριο οι φοιτητές προσερχόμενοι μαζικά στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα να αναλογιστεί και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του προστατεύοντας τόσο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, όσο και τις αρχαιρεσίες για την εκπροσώπησή τους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παντείου για το αν θα γίνουν σήμερα μαθήματα επισημάνθηκε ότι «Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, δεν θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των προπτυχιακών μαθημάτων. Όσον αφορά δε στη διδασκαλία των μαθημάτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και τις διοικητικές λειτουργίες των Τμημάτων (συνεδριάσεις Τομέων και Τμημάτων), αυτές θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Σε περίπτωση που κάποια από τις αίθουσες διδασκαλίας των μαθημάτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, διατίθεται για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, η διδασκαλία αυτών θα γίνει σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Γραμματείες και τη Μηχανοργάνωση του Παν/μίου, σε άλλη διαθέσιμη αίθουσα».
protothema

Shares