Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Οι Τούρκοι έχουν ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ τα Ίμια… (ΒΙΝΤΕΟ)


Δημοσίευμα της τουρκικής Hürriyet, περιγράφει ένα… σκηνικό πολέμου που έχει στηθεί γύρω από τα Ίμια! Συγκεκριμένα, το σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 13.02.2018.

Και αναφέρει πως από τις 14:30 το μεσημέρι υπάρχει έντονη κινητικότητα γύρω από τα Ίμια! Κάνει λόγο για συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, τονίζοντας πως 11 τουρκικά πολεμικά έχουν σπεύσει γύρω από τα Ίμια.
Ακόμη τονίζει πως έχουν καταφθάσει οκτώ ελληνικά πλοία, ενώ σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, τα τουρκικά πλοία στο σημείο περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- δύο πλοία ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα.

Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, στις 14:45 δύο ταχύπλοα με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, κέντρισαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, κατευθύνθηκαν προς την Κω.
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Etv, υπήρξαν και διάλογοι μεταξύ των τουρκικών και των ελληνικών πλοίων. Συγκεκριμένα, τούρκος κυβερνήτης φέρεται να είπε σε ελληνικό πλοίο: «Φύγετε από εδώ! Εδώ είναι τουρκικά χωρικά ύδατα«!

newsit.gr

Shares