Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΟΚ!Λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό 80 μέτρων! 44 οι νεκροί… (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία με 44 νεκρούς συγκλονίζει το Περού. Λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό και συνετρίβη. Είναι το δεύτερο πολύνεκρο τροχαίο στη χώρα μέσα στο 2018.
44 νεκροί είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε την Τετάρτη (21.02.2018) στο Περού. Λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό και κατέληξε να συντριβεί μετά από 80 μέτρα!

Στο λεωφορείο επέβαιναν 45 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρεία Rey Latino, στην οποία ανήκει το λεωφορείο.

Υπεράριθμοι στο λεωφορείο
Όμως, ο αριθμός των επιβατών προφανώς ήταν υψηλότερος, εξήγησε η αστυνομία.

Συχνά επιβιβάζονται κατά τη διάρκεια δρομολογίων της εταιρίας περισσότεροι επιβάτες, που δεν εμφανίζονται στην αρχική καταμέτρηση.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Γουάλτερ Ορτίς, επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Αρεκίπα, 11 τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της πόλης. Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών δεν διευκρινίστηκε από τις αρχές.

Έτσι έγινε το τροχαίο
Η συντριβή του λεωφορείου σημειώθηκε περίπου στη 01:30 τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδας) σε μια στροφή στο 780ό χιλιόμετρο της οδού Panamericana Sur, στην επαρχία Αρεκίπα, στο νότιο Περού.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη Τσάλα, στις ακτές του Ειρηνικού, με προορισμό την Αρεκίπα, σύμφωνα με ΜΜΕ του Περού.

«Τα συλλυπητήριά μου στα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος στην Αρεκίπα», ανέφερε ο πρόεδρος Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι μέσω Twitter.

Μάστιγα τα τροχαία στο Περού
Τα τροχαία είναι εξαιρετικά συχνά στο Περού, όπου πολλοί δρόμοι δεν θεωρούνται ασφαλείς, ενώ οι οδηγοί λεωφορείων δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση πάντα.

Πρόκειται για το δεύτερο εξαιρετικά πολύνεκρο τροχαίο στο Περού φέτος. Τη 2α Ιανουαρίου, λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό κι έπεσε σε απόκρημνη πλαγιά από ύψος 100 μέτρων, στην περιοχή Πασαμάγιο, 45 χλμ. βόρεια της Λίμας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 52 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA

Shares