Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις! Οι σχέσεις του Σόρος με τα Σκόπια…

Ακόμα και στα Σκόπια έχει βάλει το χεράκι του ο Τζορτζ Σόρος, μέσω των ιδρυμάτων του.Σύμφωνα με αποκαλύψεις που έκανε η Judicial Watch-μια αμερικανική ομάδα ακτιβιστών που διερευνεί παραβάσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους- το παρακλάδι του ιδρύματος Open Society του Σόρος που βρίσκεται στα Σκόπια, έλαβε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) από το 2012 έως το 2016.

Ο ιστότοπος της USAID αναφέρει ότι από τις 27 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 31 Αυγούστου 2016, η USAID έδωσε4.819.125 δολάρια (χρήματα φορολογουμένων πολιτών) 4. στο Ίδρυμα «Ανοικτή Κοινωνία του Σόρος – Μακεδονίας» (FOSM), σε συνεργασία με τέσσερις τοπικές οργανώσεις.

H ιστοσελίδα USAID συνδέεται με την ιστοσελίδα www.soros.org.mk και αναφέρει ότι το πρόγραμμα» εκπαιδεύει εκατοντάδες νέους Μακεδόνες σε θέματα όπως η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, οι πολιτικές για τη νεολαία, οι πρωτοβουλίες των πολιτών, η πειστική επιχειρηματολογία και η χρήση νέων μέσων».

Mάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2017, η Judicial Watch έγραψε σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Οι ΗΠΑ δίνουν στις οργανώσεις του Σόρος εκατομμύρια για να αποσταθεροποιήσουν τη συντηρητική κυβέρνηση της Μακεδονίας»:

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων για να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κεντροδεξιά κυβέρνηση της Μακεδονίας με συνεννόηση με τον αριστερό δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο Τζορτζ Σόρο.

Ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών του Μπαράκ Ομπάμα στην πΓΔΜ, Jess L. Baily, εργάστηκε με το Ίδρυμα Ανοιχτή Κοινωνία του Σόρος για να διοχετεύσει μεγάλα ποσά αμερικανικών δολαρίων για την υπόθεση, με στόχο την παρέμβαση του αμερικανού πρέσβη στις εγχώριες πολιτικές υποθέσεις».

Shares