Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΚΟΠΙΑ: 700.000.000 € για να ΑΥΤΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΝΤΑΙ ότι είναι Μακεδόνες… (ΒΙΝΤΕΟ)


Στη δικαιοσύνη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έχει παραπεμφθεί η υπόθεση των αγαλμάτων στο κέντρο των Σκοπίων.
Τα αγάλματα αυτά «έκλεψαν το μέλλον της πόλης», δηλώνει ο σημερινός δήμαρχος, αφού κόστισαν πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός τους δεν ξεπερνούσε τα 80 εκατομμύρια.

Καθώς εκδικάζονται οι υποθέσεις μία μία, τα αγάλματα πίσω από τα οποία διαπιστώνεται διαφθορά θα απομακρύνονται.

«Θέλω να κάνω όσα περισσότερα πράγματα γίνεται αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ξόδεψε πολλά χρήματα στο κέντρο. Με τα χρήματα τα οποία έχουμε θέλουμε να επαναφέρουμε την ομορφιά των Σκοπίων, να γίνει όπως ήταν πριν αναμορφωθεί στο πλαίσιο του λεγόμενου προγράμματος Σκόπια 2014», δήλωσε στο euronews ο δήμαρχος των Σκοπίων Πέτρε Σιλέγκοφ.

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1141957102619104/

Η νέα δημοτική αρχή επιχειρεί αλλαγές για να αλλάξει το προφίλ της πόλης και να μετατρέψει τα Σκόπια από κιτς αρχαϊκή γλυπτοθήκη, όπως έχει χαρακτηριστεί από τον διεθνή Τύπο, σε μια πόλη σύγχρονη, έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες.

Ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι κατά μήκος του ποταμού που διασχίζει την πόλη και λίφτινγκ σε όλα τα πάρκα βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα, γίνονται παρεμβάσεις για να αλλάξει ο τρόπος θέρμανσης των κτιρίων και να μονωθούν τα κτίρια προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
euronews.com

Shares