Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Σε σύγχυση o Σαββίδης! Σε λίγες μέρες κρίνονται όλα…

Σε 24 ημέρες, αν δεν το έχουν αντιληφθεί κάποιοι ακόμα στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο του ευρωπαϊκό του παιχνίδι με τη Βασιλεία, χωρίς να έχει δεύτερο φορ, αν θεωρήσουμε πως ο πρώτος είναι ο Πρίγιοβιτς, αλλά και ένα χαφ που θα μπορεί να παίξει «box to box», σύμφωνα με τα «θέλω» του Ράζβαν Λουτσέσκου. Από τις 12 Μαΐου που ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις του Δικεφάλου, μέχρι και σήμερα έχουν αποκτηθεί μόλις δύο ποδοσφαιριστές, Χατσερίντι και Ζαμπά. Για τις θέσεις όμως που «καίγεται» περισσότερο, επιθετικός και χαφ, δείχνει να έχει μπλοκάρει.

Όλο αυτό το διάστημα λαμβάναμε πληροφορίες πως το σωματείο είναι «κοντά» στους Πούκι και Κόντε, αλλά και στον πολλά βαρύ Βέρνμπλουμ. Ο πρώτος κατέληξε στη Νόριτς, ο δεύτερος ετοιμάζεται να γίνει Άραβας, ενώ ο τρίτος της παρέας, βρίσκεται στην Τουρκία για διακοπές βλέποντας Μουντιάλ και πίνοντας μπύρες. Ο ΠΑΟΚ, έχασε την ευκαιρία που είχε μπροστά του να δημιουργήσει μια ομάδα που θα μπορούσε να κοιτάξει τη Βασιλεία στα μάτια και γιατί όχι να την προσπεράσει.

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στο Χορστ μ’ έναν μόλις επιθετικό τον Κουλούρη ο οποίος σύντομα θα φύγει για να κάνει κι αυτός το γνωστό δρομολόγιο Τούμπα-Περιστέρι. Αν ο Λούμπος Μίχελ είχε καταφέρει να κλείσει τον οποιοδήποτε Πούκι, ο Λουτσέσκου θα μπορούσε να κοιμόνταν πιο ήσυχα τα βράδια. Ο Σλοβάκος αθλητικός διευθυντής χρεώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το ναυάγιο στην υπόθεση του Φιλανδού επιθετικού. Ο Μίχελ προχώρησε με μια σειρά κακών χειρισμών, όπως έγινε με τους Μολέντο και Κουρμπέλη, μέσα από τις οποίες κατάφερε να απομακρύνει τον παίκτη από τον ΠΑΟΚ.

Ο Μίχελ, αλλά και όσοι ασχολούνται με τις μεταγραφές του Δικεφάλου είναι τυχεροί. Από την στιγμή που ο «killer» του Δικεφάλου Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς θα είναι στο Όστεμπεργκ και στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας αυτό κάπως ηρεμεί την κατάσταση.

Το μεγάλο θέμα για μένα δεν είναι η ενίσχυση στην επιθετική γραμμή, γιατί υπάρχουν οι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν τον Πρίγιοβιτς, αλλά αυτό του χαφ. Ο Λουτσέσκου από τα τέλη Μαΐου ζητούσε επίμονα ένα ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και θα μπορεί να κάνει τα πάντα. Σύμφωνα με τον Ρουμάνο προπονητή, ο μέσος «box to box» θα μπορεί να παίζει από κόφτης έως και 10άρι. Οι Άγγλοι αυτό το αποκαλούν «deep lying playmaker», δηλαδή αυτός που μπορεί να κάνει παιχνίδι πίσω και από τον καθαρά επιτελικό μέσο.

Στον ΠΑΟΚ, επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην περίπτωση τους Πόντους Βέρνμπλουμ. Στον Σουηδό ποδοσφαιριστή κατέθεσαν δύο προτάσεις, ενώ κάλεσαν και τον ατζέντη του στη Θεσσαλονίκη για συζητήσεις. Αλλά υπογραφή δεν έχουν πάρει ακόμα. Ο Δικέφαλος στο ματς με την Άντερλεχτ είχε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του. Ο Μαουρίτσιο ήταν καλά μπλοκαρισμένος, ενώ η συνεργασία του με τον Χαρίση ήταν ολίγον τι αναιμική.

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τα επόμενα 24ωρα ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Βασιλεία με το υπάρχον υλικό και ο Θεός βοηθός.

to10.gr

Shares