Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Σε μεγάλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ εμπλέκεται εταιρία που θέλει να ΑΓΟΡΑΣΕΙ τα ΕΛΠΕ! Ύποπτη για ΔΙΑΦΘΟΡΑ και ξέπλυμα χρήματος…

Στη δίνη σκανδάλου διαφθοράς και «ξεπλύματος» χρήματος βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορευμάτων και μεταλλευμάτων στον κόσμο, η Glencore.Οι μετοχές της αγγλο-ελβετικής εταιρείας έχουν βυθιστεί στα τάρταρα μετά την κλήτευσή της από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαλευκανθούν λεπτομέρειες συμφωνιών που είχε συνάψει στη Νιγηρία, στη Δημοκρατία του Κονγκό και στη Βενεζουέλα από το 2007 και εντεύθεν.

«Στο στάδιο αυτό η διοίκηση της Glencore θα καταθέσει απλώς διευκρινιστικά έγγραφα από τις συμφωνίες που έχει συνάψει. Δεν πρόκειται για την έναρξη επίσημης έρευνας για τα πεπραγμένα της εταιρείας» σημειώνει σε ενημερωτικό σημείωμά της η ελβετική επενδυτική τράπεζα Credit Suisse.

Τον περασμένο Μάιο η Glencore είχε εκτιμήσει ότι η εφετινή κερδοφορία της θα κυμανθεί από 2,2 δισ. δολάρια έως 3,2 δισ. δολάρια, καθώς το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα. Η μετοχή της εταιρείας, πάντως, που έχασε το 12% της αξίας της αμέσως μετά την αποκάλυψη της κλήτευσης από τις αμερικανικές αρχές, έχει υποστεί ισχυρές πιέσεις τα τελευταία χρόνια.

Το 2011 που εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η τιμή της μετοχής της ήταν 530 πένες και τώρα έχει υποχωρήσει κάτω από τις 300 πένες.
tovima.gr

Shares