Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΣΕΙΣΜΟΣ στη ΡΩΣΙΑ! Θα το κάναμε εμείς εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ;…

Το 36% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι με την ενιαία σχολική στολή θα εξασφαλισθεί η κοινωνική ισότητα μεταξύ των μαθητών, ενώ το 31% εκτιμούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα είναι πιο πειθαρχημένοιΤο 80% και πλέον των Ρώσων θεωρεί ότι είναι σωστό οι μαθητές στα σχολεία να φορούν σχολική στολή. Τις διαθέσεις αυτές κατέγραψε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης Κοινής Γνώμης (VICIOM).

 

«Τα τελευταία πέντε χρόνια αυξήθηκε αισθητά το ποσοστό των Ρώσων που υποστηρίζουν την άποψη ότι οι μαθητές των σχολείων πρέπει να φορούν στολή, αφού το ποσοστό, από το 66% που ήταν το 2013 έφθασε στο 82% το 2018» αναφέρεται στην έρευνα.

 

Το 36% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι με την ενιαία σχολική στολή θα εξασφαλισθεί η κοινωνική ισότητα μεταξύ των μαθητών, ενώ το 31% εκτιμούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα είναι πιο πειθαρχημένοι.

 

Ωστόσο το 15% των Ρώσων τάσσεται κατά της πρότασης να επανέλθει η σχολική στολή στα σχολεία.

 

Το 32% των ερωτηθέντων πάντως υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο κόστος της στολής, ενώ 19% θεωρούν ότι τα παιδιά φορώντας την στολή θα χάσουν το προσωπικό τους στιλ. Το 17% τάχθηκε υπέρ του να ντύνονται όπως θέλουν οι μαθητές, ενώ το 11% δήλωσαν ότι η στολή δεν έχει νόημα.

 

Εκτός των άλλων 65% των Ρώσων πιστεύουν ότι και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν τον δικό τους ενδυματολογικό κώδικα. Στις ηλικίες 25-34 ετών το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς φθάνει το 77% ενώ άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν συμφωνούν σε ποσοστό 57% με την εισαγωγή ενδυματολογικού κώδικα για τους εκπαιδευτικούς

 

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου του 2018 σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω με την μέθοδο της τηλεφωνικής συνέντευξης

Shares