Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στα ΣΚΟΠΙΑ! Οργή Ιβάνοφ! «Ρίξε με αν τολμάς»…

– Άμεση απάντηση του Γκιόργκι Ιβανόφ στην απειλή Ζάεφ πως θα τον αποπέμψει αν δεν υπογράψει τη συμφωνία για τη “Βόρεια Μακεδονία” – Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κάλεσε τον πρωθυπουργό να καταθέσει πρόταση μομφής μαζί με τις αλλαγές στο Σύνταγμα – “Η άποψή μου για τη συμφωνία με την Ελλάδα είναι οριστική και αμετάκλητη παρά τις απειλές” – Χθες ο Ζάεφ δήλωσε πως δεν θα διστάσει να εκδιώξει τον Ιβανόφ αν δεν δεχτεί τη συμφωνία μετά το δημοψήφισμαΆμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ στον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ. «Ρίξε με αν τολμάς» ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ το μήνυμα που έστειλε ο Σκοπιανός πρόεδρος. Και αρνήθηκε ξανά να υπογράψει τη συμφωνία των Σκοπίων με την Ελλάδα για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Οι δηλώσεις του Ζάεφ σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως αν χρειαστεί να εκδιώξει τον Ιβανόφ προκάλεσαν σάλο. Και την οργισμένη αντίδραση του ίδιου του προέδρου της ΠΓΔΜ. Που σήκωσε το γάντι και κάλεσε τον πρωθυπουργό να καταθέσει και την πρόταση μομφής εναντίον του.

Σε δήλωση της προεδρίας που μετέδωσε το makfax, ο Ιβανόφ κάνει λόγο για ψεύτικες απειλές από πλευράς Ζάεφ. «Καλώ τον Ζάεφ με τα ίδια 2/3 της Βουλής που απαιτούνται για την αλλαγή του Συντάγματος, να ξεκινήσει αμέσως και τη διαδικασία για τις ευθύνες του προέδρου, δηλαδή την πρόταση μομφής», αναφέρει ο Ιβανόφ.

Και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποχωρήσει. «Η θέση μου σχετικά με την επιβλαβή συμφωνία για το όνομα είναι οριστική και παραμένει αμετάβλητη παρά τις απειλές και τις πιέσεις», αναφέρει ο Ιβανόφ.
newsit

Shares