Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ραγδαία εξέλιξη με τον Γκρούεφσκι! Η καταλυτική στάση της Ουγγαρίας…

Άσυλο στην Ουγγαρία ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Νικολά Γκρουέφσκι, όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Βουδαπέστης, σε σημερινή της ανακοίνωση, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι οι ουγγρικές αρχές θα τηρήσουν τη νομοθεσία.Επίσημη ανακοίνωση για τον Νικολά Γκρουέφσκι, εξέδωσε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες περί αιτήματος του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης, σε επίσημη ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε ότι ο Σκοπιανός πολιτικός έχει ήδη υποβάλλει αίτημα παροχής ασύλου.

Διαβεβαίωσε στη συνέχεια, ότι η Βουδαπέστη δεν έχει καμία σχέση με τη διαφυγή του Γκρούεφσκι από τα Σκόπια στην οποία καταζητείται προκειμένου να εκτελεστεί η εντολή φυλάκισης, δύο ετών.

Πάντως, αρνήθηκε να καταστήσει γνωστό πώς κατάφερε να φθάσει στην Υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης, στη Βουδαπέστη, όπου υπέβαλε τα απαιτούμενα έγγραφα και υποβλήθηκε σε ακρόαση.

Ξεκαθάρισε επίσης, ότι μέχρι στιγμής η ουγγρική δικαιοσύνη δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα από τα Σκόπια για την έκδοση του Γκρουέφσκι, επισημαίνοντας τέλος, ότι η Ουγγαρία θα δράσει στο πλαίσιο του νόμου, εφόσον αυτό συμβεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκρουέφσκι καταζητείται από τις αρχές των Σκοπίων, έπειτα από την έκδοση εντάλματος σύλληψης, καθώς έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για υπόθεση διαφθοράς, ενόσω βρισκόταν στον πρωθυπουργικό θώκο της γειτονικής χώρας.

sputniknews.gr

Shares