Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Προσπαθεί να τα μπαλώσει ο Ζάεφ! ΜΑΤΑΙΑ…

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ…o οποίος μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «Μακεδονίας είναι μόνο το κράτος της ΠΓΔΜ».

«Η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Αυτή είναι η μόνη Μακεδονία και δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε», είχε πει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διπλωματική παρέμβαση από την Αθήνα, που εξέφρασε την ενόχλησή της για όσα είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα ο Ζάεφ να προχωρήσει σε αναδίπλωση των δηλώσεων του.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της αρχικής δήλωσης στο πρακτορείο ΜΙΑ, αντικαταστάθηκε η επίμαχη δήλωση Ζάεφ, με την εξής: «Ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα μέρος της Μακεδονίας βρίσκεται στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα της Μακεδονίας είναι η χώρα μας και κανένας δεν μπορεί αυτό να μας το αρνηθεί».

Shares