Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ξεκινούν ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ έργα στην Αθήνα…


Την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου με μήκος κατασκευής αγωγού ομβρίων, 1.486 μέτρα και συνολικό προϋπολογισμό 3.566.015 ευρώ, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας.

Αυτό, κατά την επίσκεψη του στο εργοτάξιο, όπου συνοδευόταν από τους δημάρχους Περιστερίου και Χαϊδαρίου κ.κ. Ανδ. Παχατουρίδη και Μιχ. Σελέκο.

Το έργο επί της Λεωφ. Αθηνών, με τον συλλεκτήριο αγωγό όμβριων από την οδό Πατριάρχου Σεργίου Δήμου Περιστερίου μέχρι την οδό Πύλου Δήμου Χαϊδαρίου, αποτελεί το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό στη Δυτική Αθήνα το οποίο αναμένεται να «θωρακίσει» την ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου – Χαϊδαρίου, απαλλάσσοντας 40.000 πολίτες από την ανασφάλεια και τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.
«Φαινόμενα τα οποία το 2015 ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα και παραλίγο να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα», υπενθύμισε ο αντιπεριφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι θεωρεί «δεδομένη την κατανόηση των κατοίκων, των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά και των οδηγών που χρησιμοποιούν τη Λεωφόρο Αθηνών, για τα όποια κυκλοφοριακά προβλήματα προκύψουν στην εξέλιξη του μεγάλου και τόσο αναγκαίου αυτού έργου».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares