Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Προκλητικός χάρτης με Δυτική Θράκη, Κρήτη και Δωδ/νησα! ΞΕΦΕΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στους γείτονες…

Eίναι γνωστό πως ο τουρκικός τύπος δεν είναι ελεύθερος. Είναι δεδομένο πως περνά συγκεκριμένη γραμμή. Άλλωστε δεν το έχει σε τίποτα ο Ερντογάν να φυλακίσει κάποιον αν τον θεωρήσει αντιφρονούντα.

Στο πλαίσιο αυτό δεν προκαλεί εντύπωση ο χάρτης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα STAR ούτε και οι απόψεις που εξέφρασε ο Πρέσβης της Τουρκίας στη Βαγδάτη, στην ίδια εφημερίδα.
Μάλιστα εξέφρασε τις ίδιες απόψεις που είχε εκφράσει και στο παρελθόν , σε άλλη εφημερίδα ότι δηλαδή η Τουρκία ασφυκτιά στα σημερινά της σύνορα. Θυμίζουμε πως οι απόψεις αυτές είναι σε πλήρη ταύτιση με παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν.
«Τα σύνορα της καρδιάς» της Τουρκίας, έλεγε χαρακτηριστικά: « Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την σημερινή χώρα μας α. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας».
«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της», συμπλήρωνε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο νέο-οθωμανισμός στο μεγαλείο του…

Y.Γ όπως βλέπετε ο χάρτης περιλαμβάνει κι εδάφη της Ελλάδας…

Shares