Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ! Μας ‘ζητούν και τα ρέστα’;..

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ, στην κυρία Ελένη Σουράνη ανακοινώθηκε η «ξεκάθαρη θέση των αλβανικών αρχών όσον αφορά το εν λόγω θέμα» – Το ΥΠΕΞ της γείτονος αναφέρει ότι «στην πρέσβη ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία»

Ραγδαία κλιμάκωση των ελληνοαλβανικών διμερών σχέσεων προκαλεί ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα, καθώς η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Ελένη Σουράνη, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ, στην κυρία Σουράνη ανακοινώθηκε η «ξεκάθαρη θέση των αλβανικών αρχών όσον αφορά το εν λόγω θέμα». Το ΥΠΕΞ της γείτονος αναφέρει ότι «στην πρέσβη ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία».

«Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό Σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας» τονίζεται.

«Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση και αποφυγή πολιτικών και διπλωματικών παρεξηγήσεων για το θέμα αυτό, εξασφαλίζοντας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς διακρίσεις» προσθέτουν τα Τίρανα.

Η αντίδραση της αλβανικής κυβέρνησης έρχεται με την είδηση ότι έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του ομογενούς θα διεξαγάγουν και οι ελληνικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι και η Αλβανίδα πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε τη Δευτέρα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου τής ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τη δολοφονία του ομογενούς στο Αργυρόκαστρο.

Πρώτο Θέμα

Shares