Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

ΠΡΟΚΑΛΕΙ το Βρετανικό Μουσείο για τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ! Κύμα αντιδράσεων… (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Βρετανικό Μουσείο προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα που έχει σχηματιστεί στον κόσμο ότι είναι ένα μουσείο που περιέχει κατά κύριο λόγο κλεμμένους θησαυρούς. Η δήλωση του μουσείου ότι δεν είναι όλα κλεμμένα, προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Έτσι, το Βρετανικό Μουσείο αποφάσισε να κάνει κάτι άλλο. Αντί να επιστρέψει κομμάτια όπως η Στήλη της Ροζέττας της Αιγύπτου, τα μάρμαρα του Παρθενώνα, το διαμάντι Koh-i-Noor της Ινδίας και την ασπίδα Gweagal της Αυστραλίας, το μουσείο θα ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να κερδίσει περισσότερους επισκέπτες (και κρατάει τα κλεμμένα και θα λάβει και περισσότερα έσοδα).

Την Παρασκευή, το μουσείο ξεκίνησε τις «Συλλεγμένες Ιστορίες», μια μηνιαία συνάντηση που δίνει στους επισκέπτες μια λεπτομερή εικόνα για το πώς, γιατί και σε ποιο πλαίσιο έχουν αποκτηθεί οι αρχαιότητες, ενώ προβάλλουν και ερμηνεύσουν αντικείμενα του Βρετανικού Μουσείου.

“Οι συνομιλίες θα διερευνήσουν τις ιστορίες συλλογής αντικειμένων από όλο τον κόσμο”, προσθέτει το μουσείο.

https://twitter.com/nzsimonb/status/1051111923431952384

Φυσικά, ακόμη και αυτή η κίνηση, δέχτηκε αρνητικά σχόλια. Το ότι θα παρουσιαστούν οι ιστορίες δεκάδων αντικειμένων που δεν ήταν αντικείμενο κλοπής, αυτό δεν αλλάζει ότι το μισό μουσείο στολίζεται με κλοπιμαία…

Δείτε το ρεπορτάζ του Russia Today για το θέμα:

Shares