Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ο Βούτσης! “Πατριδοκάπηλοι όσοι μας στέλνουν εξώδικα”…

Πατριδοκάπηλους χαρακτήρισε όσους στέλνουν εξώδικα σε βουλευτές από τις Παμμακεδονικές οργανώσεις περί εσχάτης προδοσίας ο Νίκος Βούτσης. Είπε πως πρόκειται για ακραίες φωνές και για πατριδοκάπηλους που στηρίζουν καριέρες πάνω σε αυτό το ζήτημα σε αντίθεση με την πλειοψηφία του «ελληνικού λαού ο οποίος είναι ώριμος και θέλει να λυθεί το ζήτημα στη βάση του διεθνούς δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ο κ. Βούτσης υπεραμύνθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «ιστορικά σημαντική και επωφελής για τη χώρα γιατί πέραν των άλλων δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν Ζάεφ ή όποιον άλλον να προχωρά σε αντίστοιχες τοποθετήσεις». «Δεν εκχωρούμε τίποτα» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας πως η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να ανοίγει έναν άλλο δρόμο στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη σταθερότητα της περιοχής.

Για τις αντιδράσεις του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ο Νίκος Βούτσης εκτίμησε ότι όταν η Συμφωνία έρθει στη Βουλή, θα συγκεντρώσει ευρεία πλειοψηφία «ενδεχομένως μέχρι τέλος του 2018 να υπάρξει ρευστοποίηση μέχρι και 3 κομμάτων» είπε και επανέλαβε πως «η κυβέρνηση και ο κ. Καμμένος θα ρυθμίσουν και θα σταθμίσουν τη θέση τους όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή».
Πηγή: protothema.gr

Shares