Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΠΡΟΒΛΗΜΑ για τους Τούρκους! Το “ΦΥΣΑΝΕ” και δεν κρυώνει…

Την τελευταία του ζαριά φαίνεται πως προσπαθεί να παίξει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν αισθάνεται αλλά είναι απομονωμένος από τους… μεγάλους ενεργειακούς παίκτες της Ανατολικής Μεσογείου, διότι τα δικά του θέλω σε καμία των περιπτώσεων δεν γίνονται δεκτά από τους συμμετέχοντες στην ενεργειακή συμμαχία.

Μάλιστα, ανώτατες πηγές από το Ελληνικό πεντάγωνο λένε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η πολιτική που χάραξε στα ενεργειακά θέματα τον έχουν φέρει σε πλήρη αδιέξοδο αυτή τη στιγμή και το μόνο που έχει μείνει πριν την άτακτη υποχώρηση, είναι να ασκεί πιέσεις μέσω των προκλητικών δηλώσεων, τόσο ο ίδιος, όσο και αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας με πρώτο τον Χουλουσί Ακάρ.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως δεν είναι λίγα και τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η Τουρκία με το Fatih, που τελικά έχει μείνει μίλια μακριά από τα σημεία κλειδιά της περιοχής, αλλά και με το Barbaros που ενώ θέλησε να απλώσει τα καλώδιά του, τα μάζεψε άρον άρον.

Παράλληλα, περιστατικά που περιγράφουν οι ίδιες ανώτατες πηγές, σύμφωνα με τις αναφορές που λαμβάνουν από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αναδεικνύουν και πάλι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά τις χιλιάδες διώξεις στρατιωτικών από τον Ισλαμιστή πρόεδρο καθώς τα Ελληνικά μέσα που βρίσκονται εκεί μεταφέρουν μια εικόνα αποσύνθεσης σε βασικά όπλα του θαλάσσιου αγώνα.

Όλα αυτά οι σύμμαχες χώρες τα καταγράφουν, πρώτα με δικά τους υπερσύγχρονα μέσα διότι κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως υπάρχει συσσώρευση δυνάμεων στην περιοχή κι όλοι έχουν ανοιχτά τα μάτια τους κυρίως όσοι βρίσκονται στη γέφυρα ενός πλοίου ή στο κέντρο επιχειρήσεων. Είναι στοιχεία που οδηγούν Αμερική Γαλλία, Ισραήλ, Βρετανία, Αίγυπτο να δίνουν βαρύτητα στην Ελλάδα, που δείχνουν με κάθε τρόπο πως την υπολογίζουν ως «παίκτη» που επαναπροσδιορίζει τις περιφερειακές σχέσεις, διαμορφώνοντας το ευρωπαϊκό ενεργειακό τοπίο του αύριο.

Επιπλέον η χώρα μας είναι εκείνη που κατάφερε να μπει ανάμεσα στις χώρες της Μέσης Ανατολής και να ενώσει χώρες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα κάθονταν μαζί στο ίδιο τραπέζι. Οι διαρκείς εκπαιδευτικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι το «λουκέτο» όλων των δυνάμεων που θέλουν ν’ ασφαλίσουν με τον καλύτερο τρόπο την ευρύτερη περιοχή, ένα μοντέλο που έχει εφαρμοστεί και σε άλλα σημεία του πλανήτη με επιτυχία.

Άλλωστε η Κύπρος θέλει να δείξει με κάθε τρόπο ότι εφόσον τα θαλάσσια οικόπεδα είναι δικά της, αποτελεί την κυρίαρχη χώρα που είναι ρυθμιστής σταθερότητας στην περιοχή της λεκάνης της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
hellasjournal.com

Shares