Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ! Στημένη η κόντρα Τσίπρα – Καμμένου και μάλιστα εν αγνοία Κοτζιά…

Λαγός, είναι κατά την ΕΣΤΙΑ ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος όσον αφορά στο Σκοπιανό. Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα, όλα είναι μια συμπαιγνία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και μάλιστα χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο υπουργός Εξωτερικών και εμπνευστής της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς. Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι θέσεις Καμμένου απηχούν τον αμερικανικό παράγοντα που έχει ήδη εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν καταφέρει ο Ζόραν Ζάεφ να συγκεντρώσει τους 80 βουλευτές για να περάσει η συμφωνία από την Βουλή των Σκοπίων. Και έτσι, γράφει η ΕΣΤΙΑ, κάποιος έπρεπε να στρώσει το χαλί για την επόμενη ημέρα.

Το εναλλακτικό σχέδιο των ΗΠΑ, προβλέπει ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μέσω της ίδρυσης τοπικής αμυντικής συμμαχίας. Η πρόβα τζενεράλε άλλωστε έγινε, σημειώνει η εφημερίδα, στην άσκηση στην Βουλγαρία στην οποία οι ΗΠΑ επέμειναν να μετάσχουν τα Σκόπια ακόμα και με το όνομα «Μακεδονία».

Για την κίνηση Καμμένου να μιλήσει ο ίδιος για το «δικό του» σχέδιο για το Σκοπιανό η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, αφού θα άφηνε έκθετο τον υπουργό του των Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά. Και αναφέρει: «Η σπουδή που έδειξε ο κυβερνητικός Τύπος να καταγγείλει τον κ. Καμμένο και η βιασύνη του να δημοσιεύσει και δηλώσεις στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ κατέδειξε το άγχος του Μαξίμου και του κόμματος να προστατεύσουν τον υπουργό Εξωτερικών. Το άγχος μην τυχόν εκραγεί ο Νίκος Κοτζιάς και παραιτηθεί αν καταλάβει πως αδειάστηκε με συμπαιγνία πρωθυπουργού – υπουργού Αμυνας».

Newsit

Shares