Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ… θα μας συμβούλευε το Ισραήλ…

Όσο κι αν κρύβεται ο Ταγίπ Ερντογάν πίσω από το νόμο, όποιος νόμος υπάρχει στην Τουρκία πέρα από τη θέλησή του, είναι γεγονός πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι όμηροί του με σκοπό την ανταλλαγή.Ανταλλαγή με τους 8 πραξικοπηματίες. Τώρα το αν ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε διαβεβαιώσει πως θα τους επιστρέψει στην Τουρκία ή όχι τους 8 είναι άλλο θέμα, που δεν είναι όμως επί της παρούσης.
Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε η πολιτική της ομηρείας που ακολουθεί ο Ταγίπ (το έχει κάνει και με τις ΗΠΑ και με τη Γερμανία) να τον ενισχύει καθώς κάθε κοινωνία δεν ανέχεται να βρίσκονται τα παιδιά της όμηροι ξένου κράτους.
Εμείς πάλι αναρωτιόμαστε. Τι θα έκανε άραγε το Ισραήλ; Αν σκεφτούμε το παρελθόν του κράτους αυτού τότε μάλλον θα έπιαναν Τούρκους αιχμαλώτους και θα ζητούσε το Ισραήλ ανταλλαγή με την Τουρκία. Εκτός φυσικά κι αν έκανε παρέμβαση με τις Ειδικές Δυνάμεις για να τους απελευθερώσει.
Αν κάποιο μικρό σε μέγεθος κράτος θα ήταν ικανό να το κάνει αυτό, τούτο είναι το Ισραήλ διότι δεν ασκεί πολιτική κατευνασμού αλλά πολιτική αποτροπής.
Σε απλά ελληνικά κανείς δεν τα βάζει με το Ισραήλ.
Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν είμαστε Ισραήλ. Έχουμε άλλα όπλα στα χέρια μας. Ας τα αξιοποιήσουμε επιτέλους.

Shares