Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΙΔΗΣΗ!Έφερναν από τη Βουλγαρία 7.295 όπλα…

Άφωνοι έμειναν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κ.Ο.Ε. του Τελωνείου Σερρών στον Προμαχώνα, που έκαναν έλεγχο σε φορτηγό αυτοκίνητο από τη Βουλγαρία…Με τη συμβολή αυτοκινούμενου Συστήματος Ελέγχου (X-RAY), εντόπισαν και κατέσχεσαν 61 είδη όπλων (7.295 τεμάχια), μεταξυ αλλων 20 περίστροφα- πιστόλια γκαζιού – αερίου, 3 αεροβόλα, 6.500 φυσίγγια των 9 mm αβολίδωτα κρότου λάμψης, 21 σπρέι πιπεριού, 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, 3 μαχαίρια καθώς και διάφορα άλλα είδη τοξοβολίας.

Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κατά τον έλεγχο στα συνοδευτικά έγγραφα μεταφοράς που επεδείχθησαν, αναγράφονταν ως μεταφερόμενα είδη συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη. Κατά την ακτινοσκόπηση και ανάλυση της εικόνας του φορτηγού οχήματος δημιουργήθηκαν εύλογες υποψίες για την ύπαρξη όπλων εντός του χώρου φόρτωσής του με απόρροια τη διενέργεια φυσικού έλεγχου, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα, τα προαναφερθέντα όπλα.

Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, κατασχέθηκε το φορτηγό αυτοκίνητο και για τον Έλληνα παραλήπτη των κατασχεθέντων εμπορευμάτων ζητήθηκε η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης για τη σύλληψή του. Σε βάρος των εμπλεκομένων, υποβλήθηκε δικογραφία προς τον Εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares