Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

“ΠΑΡΑΛΥΕΙ” ξανά η Αρμενία από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις! ΠΟΡΕΙΕΣ σε όλη τη χώρα…

Στους δρόμους έχουν ξεχυθεί από το πρωί εκατομμύρια Αρμένιοι για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην απόρριψη της υποψηφιότητας του ηγέτη της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν για τον πρωθυπουργικό θώκο από το κοινοβούλιο.«Δεν θα το βάλουμε κάτω», δήλωσε σήμερα ο Νικόλ Πασινιάν, επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τη χώρα επί δύο εβδομάδες.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Πασινιάν είχε προειδοποιήσει τους συμπολίτες τους ότι θα επέλθει «πολιτικό τσουνάμι», αν δεν εκλεγεί πρωθυπουργός και κάλεσε τους Αρμένιους να βγουν στους δρόμους.

Δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων
Έχοντας τη στήριξη των τριών από τα τέσσερα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, ο Πασινιάν δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των ψήφων (53) για να εκλεγεί.

«Μετά την μη ικανοποιητική χθεσινή συνάντηση, είμαι πεπεισμένος ότι ο Νικόλ Πασινιάν δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός», δήλωσε ο ‘Εντουαρντ Σαρμαζάνοφ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου.

Σε μήνυμά του που έδωσε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο 42χρονος Νικόλ Πασινιάν κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ότι θέλει να «εκτροχιάσει» την εκλογή του.

Πρωτοφανής πολιτική κρίση από τις 13 Απριλίου
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 13 Απριλίου,η Αρμενία έχει βυθιστεί σε μια πρωτοφανή πολιτική κρίση.

Οι μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οδήγησαν στην παραίτηση του 63χρονου Σερζ Σαρκισιάν, στις 23 Απριλίου. Ο Σαρκισιάν είχε εκλεγεί πρωθυπουργός έξι ημέρες νωρίτερα από τους βουλευτές. Είχε διατελέσει πρόεδρος της χώρας επί δέκα χρόνια.
protothema.gr

Shares