Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΠΑΟΚάρα είσαι ΤΡΕΛΑ! “ΝΤΥΘΗΚΕ”…ΤΣΕΛΣΙ ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ…

Σαρωτικός ήταν ο ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία νικώντας με 4-1 την Μπάτε Μπόρισοφ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και κάνοντας μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.Δεν είναι μόνο τα τέσσερα γκολ στην έδρα της Μπάτε που θεωρητικά ήταν μέχρι και χθες ο βασικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ για την πρόκριση στην επόμενη φάση του EUROPA LEAGUE, δεν είναι οι 13 -συν το δοκάρι του Μπίσεσβαρ 14- τελικές προσπάθειες για γκολ που είχε η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και δεν είναι καν το 64% που έγραψαν τελικά ως ποσοστό κατοχής οι ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου. Το πιο εντυπωσιακό είναι το 90% στις επιτυχημένες πάσες και το μόλις ένα –σωστά διαβάσατε, ένα- φάουλ.

“ΝΤΥΘΗΚΕ”…ΤΣΕΛΣΙ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ρωτήθηκε αν στο «Μπόρισοφ Αρένα» η ομάδα του…μπήκε στα παπούτσια της Τσέλσι που κέρδισε στην Τούμπα και λογικά σκεπτόμενος απέφυγε να κάνει συγκρίσεις. Ωστόσο η εικόνα της ομάδας του απέναντι με την Μπάτε, ήταν ανάλογη της διαφοράς που είχαν οι Λονδρέζοι σε σχέση με τον ΠΑΟΚ πριν δύο εβδομάδες. Χθες 624, από τις 697 συνολικά, φορές η μπάλα έφυγε από τα πόδια ποδοσφαιριστή του Δικέφαλου και πήγε σε συμπαίκτη του.

Οι παίκτες του Σάρι στην Τούμπα είχαν 90% στις σωστές μεταβιβάσεις της μπάλας, με 613 από τις 681 συνολικά, και ποσοστό κατοχής της στο 65%, Ενώ απέναντι στη Βίντι στο Λονδίνο έφτασαν την κατοχή στο 69% και είχαν 634 ( 10 περισσότερες από όσες ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπάτε), από τις 703 συνολικά, επιτυχημένες μπαλιές.

ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση δεν είναι Τσέλσι, ωστόσο στη Λευκορωσία -έστω και σε έναν αγώνα που κύλησε για αυτόν ιδανικά- έδειξε ότι είναι ένα επίπεδο πάνω από την Μπάτε και λογικά και από τη Βίντι. Γεγονός που τον καθιστά αυτόματα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αρκεί να είναι σοβαρός και πειθαρχημένος στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου. Και βαθμολογικά να το δει κανείς με δύο νίκες απέναντι στη Βίντι, ακόμη και αν η Μπάτε πάρει βαθμούς στη δυάδα αγώνων που ακολουθούν με τους Άγγλους, για τον ΠΑΟΚ θα είναι αρκετή η νίκη επί των Λευκορώσων στην Τούμπα για την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης. Εκτός και αν η Μπάτε κερδίσει μέσα έξω την Τσέλσι….

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΖΑΜΠΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ “ONE MAN SHOW”
Ο Λέο Ζαμπά ήταν στο Μπόρισοφ εντυπωσιακός. Ακόμη και ο πιο φανατικός στατιστικολόγος θα δυσκολευτεί να βρει άλλον παίκτη ελληνικής ομάδας που σε ευρωπαϊκό αγώνα είχε συμμετοχή σε τέσσερα, εκτός έδρας, γκολ. Ο Βραζιλιάνος δημιούργησε δύο και πέτυχε άλλα δύο, τα πρώτα που σκοράρει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και από ότι φαίνεται για αυτόν θα είναι απλά και μόνο η αρχή. Ο Ζαμπά έχει όλο το πακέτο, που απαιτείται, σε σε μικρή ηλικία μάλιστα, για να κάνει ένας ποδοσφαιριστής μεγάλη καριέρα και αυτό είναι πλέον προφανές.

Δεν ήταν όμως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο Μαουρίσιο που αρχίζει να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή του Δικέφαλου. Ο συμπατριώτης του Ζαμπά είναι αυτός που ελέγχει το ρυθμό με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα και το… μυαλό της στο χώρο του κέντρου. Αυτός που ηρεμεί, με καθαρό μυαλό, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και αυτός από τον οποίο καθορίζεται, ο τρόπος με τον οποίο επιτίθεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει βγάλει επιτυχημένα ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με πολλά δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια οφείλεται στο ότι ο Μαουρίσιο είναι σε καλή κατάσταση και αυτό ανεβάζει και την απόδοση του Κάνιας. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξουν οι δυο τους να αγωνίζονται συνεχώς…

sport24

Shares