Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΜΟΣ με τον ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟ! Στην Ιερουσαλήμ η πρεσβεία της Βραζιλίας, χαιρετίζει το Ισραήλ…

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου ανέφερε ότι θα μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ένα μέτρο που έχει ήδη υλοποιήσει ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

«Όπως το ανακοινώσαμε ήδη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σκοπεύουμε να μεταφέρουμε την πρεσβεία της Βραζιλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ» γνωστοποίησε ο Μπολσονάρου με μήνυμά του στο Twitter.

«Το Ισραήλ είναι ένα κυρίαρχο κράτος και εμείς πρέπει να το σεβαστούμε αυτό απόλυτα» συμπλήρωσε ίδιος.

 

Χαιρετίζει το Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε, χαρακτηρίζοντας την «ιστορική», την απόφαση του Μπολσονάρου να μεταφέρει στην Ιερουσαλήμ την πρεσβεία της χώρας του στο Ισραήλ, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ.

«Συγχαίρω τον φίλο μου, τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, για την πρόθεσή του να μεταφέρει τη βραζιλιάνικη πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, ένα βήμα ιστορικό, δίκαιο, που προκαλεί ενθουσιασμό», τόνισε ο Νετανιάχου σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ μεταφέρθηκε στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο, μετά την απόφαση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την 6η Δεκεμβρίου να αναγνωρίσει την πόλη ως την ισραηλινή πρωτεύουσα — που εξόργισε τους Παλαιστίνιους και τον αραβικό κόσμο.

slpress

Shares