Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Πήραν φόρα οι αντεξουσιαστές! Υπό κατάληψη πανεπιστήμια…

Σε δύο ακόμη καταλήψεις, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη Σχολή Θεάτρου του Αριστοτελείου, προχώρησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου διαμαρτυρόμενοι για τη μεταγωγή του Κ. Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.

Συγκεκριμένα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταληψίες, κλείδωσαν από τη νύχτα την κεντρική είσοδο, ενώ σήμερα το πρωί επιτρέπουν την είσοδο των φοιτητών, όχι όμως και τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι αλληλέγγυοι τονίζουν ότι η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί στις ενέργειες που γίνονται σε όλη τη χώρα ως «ένδειξη συμπαράστασης» στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου

“Σήμερα το βράδυ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου καταλαμβάνουμε το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ο σύντροφος σήμερα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στις φυλακές Λάρισας, όπου και κρατείται».

Υπό κατάληψη βρίσκεται επίσης η Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ , σύμφωνα με ανάρτηση στον ίδιο ιστότοπο και «σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον απεργό πείνας Κ.Γιαγτζόγλου».

Οι αναρχικοί καλούν μάλιστα σε «πλαισίωση της κατάληψης» ενώ έχουν προγραμματίσει «συνέλευση κατάληψης» στις 13:00.

eleftherostypos.gr

Shares