Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ το ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!Τελειώνει το ΠΑΣΟΚ και περιμένει τη ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ…

Φαίνεται πως το σχέδιο Τσίπρα για εκλογές Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη του 2018 έχει οριστικοποιηθεί στο μυαλό του. Οι λόγοι, που προκρίνουν αυτές τις σκέψεις είναι οι εξής:1. Το ΚΙΝ.ΑΛ δεν τραβάει. Το πρώην ΠΑΣΟΚ δεν έχει, από ότι φαίνεται, τον απαραίτητο βηματισμό που θα κόψει ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε πάντα για ψηφοφόρους αριστερά του κέντρου.
2. Υπάρχει κόπωση στους ΝεοΔημοκράτες από την παρατεταμένη προεκλογική πολιτική του κόμματος, χωρίς όμως να υπάρχει ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο και καταγεγραμμένο.
3. Σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου έχει δώσει εντολή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ξεσκονίσει κάθε φάκελο, κάθε έγγραφο που αφορά δανειοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, την εποχή των ΠασοκοΝεοδημοκρατών. Κατά πως φαίνεται στο Μαξίμου πιστεύουν πως έχουν βρει λαβράκι και θα προσπαθήσουν να το αξιοποιήσουν.
4. Ακόμα κι αν χαθούν οι εκλογές το Φθινόπωρο (οι δημοσκοπήσεις αυτό δείχνουν) το Μαξίμου πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα αντέξει παραπάνω από ένα έτος. Στις επόμενες κάλπες θα έχουμε απλή αναλογική κι εκεί όλα είναι ανοικτά.

Υπάρχουν σενάρια για ανασχηματισμό το Σεπτέμβρη. Χωρίς κανείς να αποκλείει τίποτα, οι πληροφορίες από όσους ξέρουν τα πολιτικά λένε πως ένας ανασχηματισμός τώρα δεν θα δώσει κάτι στο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε τα βασικά Υπουργεία (Άμυνας, Οικονομικών κι Εξωτερικών) δεν θα αλλάξουν χέρια άρα είναι άνευ ουσίας μία αλλαγή προσώπων.
Για να δούμε…

Shares