Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε! Τεράστια νίκη και πρόκριση…

Μετά την όχι και τόσο καλή εμφάνιση στο Αμερικανικό Όπεν, ο νεαρός Έλληνας τενίστας (Νο 15 στον κόσμο) τα πηγαίνει περίφημα στο Japan Open, που διεξάγεται στο Τόκιο.Πριν από λίγο επικράτησε με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 6-1) του Αυστραλού Άλεξ Ντε Μίνορ (Νο 28 στον κόσμο), περνώντας στους «8» του τουρνουά. Μια νίκη-τονωτική ένεση για τον Στέφανο, και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο που θεωρείται το ανερχόμενο αστέρι στο τένις της Αυστραλίας.

Η επικράτηση του Τσιτσιπά κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, αν και θα μπορούσε να είναι… Και αυτό διότι στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 5-3 γκέιμ και έχοντας και ματς πόιντ! Ωστόσο, ο Ντε Μίνορ όχι απλώς έμεινε ζωντανός σε εκείνο το σημείο, αλλά κέρδισε και το δεύτερο σετ, δημιουργώντας προβλήματα στον Στέφανο.

Πάντως, στο κρίσιμο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς… αγρίεψε και με εκπληκτική εμφάνιση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του, επικρατώντας με 6-1 στα γκέιμ και παίρνοντας την πρόκριση.

Πλέον, ο Στέφανος θα παίξει στα προημιτελικά με τον… γηπεδούχο Ιάπωνα Κέι Νισικόρι (Νο 3 στο ταμπλό), που απέκλεισε με 6-3, 7-5 τον Γάλλο Μπενουά Περ.

Ο Τσιτσιπάς ανακουφισμένος, αν και καταπονημένος, μετά τον τελευταίο πόντο:

iefimerida.gr

Shares