Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Σαλβινι βάζει ΤΑΞΗ! Η πρόταση που θα αλλάξει την Ιταλία…

Με στόχο να μειωθεί η εγκληματικότητα και να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια, ο Ματέο Σαλβίνι πρότεινε τα μικρά έθνικ μαγαζιά να έχουν ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 9 το βράδυ.Ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα υποστήριξε ότι το μέτρο του κλεισίματος των μικρών έθνικ μαγαζιών είναι αναγκαίο, καθώς «τα καταστήματα που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα και διευθύνονται από ξένους, είναι σημείο συνάντησης για διακινητές ναρκωτικών και ανθρώπων που δημιουργούν κόλαση».

Το μέτρο αυτό απευθύνεται σε χιλιάδες μικρά παντοπωλεία στην Ιταλία που ανήκουν σε μετανάστες, κυρίως από το Μπαγκλαντές και την Ινδία.

Την ίδια ώρα, ο Σαλβίνι εξαπέλυσε «πυρά» στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος δήλωσε ότι «η Ιταλία δεν κρατάει τον λόγο της».

Απαντώντας στην παραπάνω δήλωση, ο Ιταλός υπουργός άφησε αιχμές για τους φορολογικούς παραδείσους που δρουν κάτω από τη μύτη της ΕΕ:

«Ο Γιούνκερ ας ασχοληθεί με τον φορολογικό παράδεισο, το Λουξεμβούργο και ας σταματήσει να καθυβρίζει τους Ιταλούς και την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή τους».

«Για μια ακόμη φορά εκπλήσσουν οι δηλώσεις του Γιούνκερ, ο οποίος από την μια λέει ότι αγαπά την χώρα μας, και από την άλλη ζητά και πάλι λιτότητα, δικαιολογώντας την με τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις που είχε λάβει η κυβέρνηση Τζεντιλόνι», τονίζουν οι βουλευτές του κινήματος Πέντε Αστέρων. Κατηγορούν, δε, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι «δεν έχει κατανοήσει τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας».

Shares