Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο «Ρουβίκωνας» στήνει… πάρτι στο στέκι της Φιλοσοφικής…

Ακάθεκτος συνεχίζει ο Ρουβίκωνας τη «δράση» του στη Φιλοσοφική Σχολή, καθώς παρά το γεγονός ότι η Κοσμητεία αποφάσισε να κλείσει τη Σχολή λόγω του ρεμπέτικου γελντιού, η φοιτητική ομάδα της συλλογικότητας κατάφερε να σπάσει το lock out.Οι φοιτητές του Ρουβίκωνα έχουν ήδη μεταφέρει μπίρες και άλλα ποτά στο χώρο, καθώς και μουσικά όργανα, ενώ μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά.

Όπως ανακοίνωσε η συλλογικότητα στο Facebook, «παρά τις προσπάθειες της Καραμαλέγκου, σπάσαμε το lock out της σχολής και το στέκι μας άνοιξε κανονικά. Το ρεμπέτικο γλέντι θα γίνει όπως ανακοινώθηκε, στη 13.00. Ανοιχτή είναι η είσοδος του 3ου (στα δεξιά της κεντρικής εισόδου)», αναρτώντας μάλιστα και δύο φωτογραφίες από το σημειο.

Σημειώνεται ότι χθες η Κοσμητεία της Σχολής είχε ανακοινώσει ότι με συνέπεια στη μέχρι τώρα στάση της σχετικά με την αυθαίρετη παρουσία της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» στη Σχολή και αρνούμενη να αποδεχθεί την εξαγγελθείσα χθες δράση της, ανακοινώνει ότι αύριο, Τετάρτη 7/11/2018, η Σχολή θα παραμείνει συμβολικά κλειστή», ανακοινώθηκε σήμερα από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ, με αφορμή τη μουσική εκδήλωση που διοργανώνει για αύριο Τετάρτη στο χώρο τη Σχολής η οργάνωση “Ρουβίκωνας.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την αναρχική ομάδα, που σε ανάρτησή της στο Facebook έκανε λόγο για «πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των φοιτητών», ενώ καταλήγοντας αναφέρουν ότι το γλέντι θα γίνει κανονικά στη 1 το μεσημέρι.

Ολόκληρη η ανάρτηση της φοιτητικής ομάδας του Ρουβίκωνα:

«Μόλις πριν λίγο ενημερωθήκαμε ότι η κοσμητεία αποφάσισε αύριο τετάρτη λόγω του ρεμπέτικου μας να ξανακάνει lock out στη σχολη. Θεωρούμε επιτακτικό η φιλοσοφική σχολή να ανοίξει κανονικά. Είναι απαράδεκτο η Καραμαλέγκου να συνεχίζει να παίζει πολιτικά παιχνίδια στη πλάτη των φοιτητών. Είναι απαράδεκτη όλη η προσπάθεια που έχει στηθεί εδώ και κάποιο καιρό για να χτυπηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και ο πανεπιστημιακός ως ελεύθερος χώρος. Είναι καθήκον όλων των φοιτητών, όλου του κινηματικού κόσμου των σχολών να περιφρουρήσουν το άσυλο. Καλούμε άπαντες αύριο από νωρίς το πρωί στη φιλοσοφική σχολή αθηνών. Η σχολή θα ανοίξει ο κόσμος να χαλάσει. Το ρεμπέτικο γλέντι θα πραγματοποιηθεί κανονικά στη 13:00».

«Δεν είναι παράνομο το πάρτι, αλλά ότι δεν ζήτησαν άδεια», λέει η πρόεδρος του ΦΠΨ

Νωρίτερα, η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Μαρίζα Φουντοπούλου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε ότι «η δουλειά μας δεν είναι να λειτουργούμε ως αστυνομικοί σε ένα πρόβλημα που η πολιτεία αρνείται να το δει» .

«Η ροή των πραγμάτων θα δείξεί αν η απόφαση της Κοσμητείας για κλείσιμο της Φιλοσοφικής είναι η ενδεδειγμένη» πρόσθεσε η κυρία Φουντοπούλου.

Όπως είπε «δεν είναι παραβατικότητα ένα γλέντι, παραβατικότητα είναι η κατάληψη ή ότι δεν ζήτησαν άδεια» εξηγώντας ότι ο χώρος που θα γίνει το ρεμπέτικο πάρτι της αναρχικής συλλογικότητας «περιβάλλεται από αίθουσες διδασκαλίες».
protothema.gr

Shares