Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο πρέσβης της Ρωσίας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Τι γίνεται με τους S-400 της Τουρκίας- Μήνυμα στην ΕΛΛΑΔΑ…

Σε ενημέρωση Ελλήνων δημοσιογράφων με αφορμή τη συμπλήρωση 190 διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία μίλησε ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ.Ο κος Μασλόφ αναφέρθηκε στην πώληση του συστήματος S-400 στην Τουρκία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ανησυχεί γιατί «οι S-400 είναι αμυντικό και όχι επιθετικό όπλο».

Αναφερόμενος στον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε ότι η λειτουργία του θα συμβάλει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην νοτιοανατολική Ευρώπη ενώ τόνισε ότι για πιθανή επέκτασή του και σε ελληνικό έδαφος απαιτείται οικονομική αξιολόγηση από τις εμπλεκόμενες εταιρίες και σαφείς εγγυήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν θα εμποδίσει την επέκταση και τη μελλοντική λειτουργία του αγωγού.

Ο Ρώσος πρέσβης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία είπε ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει τις ρωσο – ελληνικές σχέσεις.

Όπως τόνισε, η Ρωσία «δεν είναι αντίθετη με μια νέα ονομασία και όποια συμφωνία υπάρξει ανάμεσα στις δύο χώρες και κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα των Σκοπίων θα γίνει σεβαστή».

Ωστόσο ο Αντρέι Μασλόφ έκανε ξεκάθαρο ότι η Μόσχα τάσσεται κατά της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ καθώς διαφωνεί κάθετα με τη διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Shares