Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ο “ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ” των γηπέδων! Η περίπτωση Σαββίδη…


Ούτε οι ΗΠΑ θέλουν στην Ελλάδα τον κ. Ι. Σαββίδη σαν επενδυτή λόγω της ρωσικής του προέλευσης, ούτε η Γερμανία που διεκδικεί η ίδια την ιδιοκτησία της Θεσσαλονίκης, χωρίς να διστάζει να στηρίζει τη θρασύτητα των Σκοπίων.
 – του Ιάκωβου Ιωάννου

Η αλήθεια είναι πως επηρεάστηκα και εγώ από τα επιθετικά σχόλια των ΜΜΕ, πιστεύοντας πως πράγματι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι ένας γκάνγκστερ. Μετά όμως, εκτιμώντας τη συγνώμη που ζήτησε, καθώς επίσης θεωρώντας υπερβολική την τιμωρία της ελληνικής ομάδας από τους εντιμότατους Ευρωπαίους εταίρους μας, τους γνωστούς αποικιοκράτες του παρελθόντος που δεν δίστασαν ποτέ να εγκληματήσουν για την προστασία των συμφερόντων τους και διακρίνοντας το ύπουλο παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε», με την άθλια προσπάθεια τοποθέτησης των βορείων εναντίον των νοτίων, προσπάθησα να ενημερωθώ καλύτερα.

Έτσι έμαθα πως ο κ. Ιβάν Σαββίδης είναι ένας Έλληνας που γεννήθηκε στη Γεωργία, από ποντίους γονείς και ήλθε στην Ελλάδα για να επενδύσει τα κέρδη του από την μέχρι τότε δραστηριότητά του εκτός Ελλάδας. Ότι ζήτησε την Ελληνική ιθαγένεια που του αρνήθηκε αρχικά το κράτος, παρά το ότι έχει δώσει ιθαγένεια σε χιλιάδες Αλβανούς, Αφγανούς, Πακιστανούς και λοιπούς μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα.

Δεν γνωρίζει βέβαια κανείς από που προέρχονται τα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά είναι δεκάδες οι διεφθαρμένοι Έλληνες πολιτικοί και μεγάλοι επιχειρηματίες, για τους οποίους ισχύει το ίδιο, χωρίς κανένας να διαμαρτύρεται. Πολύ περισσότερο αφού τα δικά τους χρήματα δεν κερδήθηκαν στο εξωτερικό αλλά εντός της χώρας, συχνά εις βάρος των Πολιτών της μέσω της διαφθοράς και της διαπλοκής τους. Όσον αφορά δε την κατοχή όπλου εκ μέρους του κ. Σαββίδη, δεν είναι κάτι παράδοξο, αφού δυστυχώς συμβαίνει κάτι ανάλογο με όλους σχεδόν τους ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ελλάδα, χωρίς φυσικά να το θεωρώ σωστό, αφού αποτελεί μεγάλη ντροπή για τον αθλητικό χώρο.

Περαιτέρω, όταν βλέπει κανείς άρθρα εντιμότατων Ελλήνων πρώην πολιτικών, όπως αυτό του κ. Ανδριανόπουλου με τον τίτλο «Ο Ρωσοπόντιος εξολοθρευτής» (πηγή), δεν μπορεί παρά να αηδιάσει για την «ποιότητα» της ενημέρωσης. Πόσο μάλλον όταν μαθαίνει πως ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι πράγματι Έλληνας από τον Πόντο που μιλάει άπταιστα τα ποντιακά, αν και δυσκολεύεται με τα ελληνικά, επειδή το κράτος μας δεν φρόντισε ποτέ για την ελληνική παιδεία των Ελλήνων της Γεωργίας ή της Ρωσίας. Γνωρίζοντας δε πως το ισραηλινό θαύμα οφειλόταν κυρίως στους 1.000.000 μετανάστες από τη Ρωσία, τους οποίους η χώρα υποδέχτηκε σωστά ως όφειλε, κατανοεί κανείς πολύ εύκολα γιατί η Ελλάδα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.

Κάτι που επίσης έμαθα είναι το ότι, όταν ο κ. Σαββίδης ήλθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αφού έκανε το σταυρό του σαν πιστός χριστιανός, έσκυψε και φίλησε το ιερό για τον ίδιο αλλά αδιάφορο για πολλούς «Έλληνες» χώμα της πατρίδας του. Επί πλέον πως μετέφερε με δικά του έξοδα τα κόκκαλα όλων των ανθρώπων του χωριού του στον Πόντο, δημιουργώντας ένα νεκροταφείο στο Πρόχωμα της Θεσσαλονίκης, για να αναπαυθούν οι νεκροί σε χώμα ελληνικό! Εκτός αυτού ότι, επειδή δεν ήθελε να γκρεμίσει την ορθόδοξη εκκλησία του χωριού του, έφερε τις ίδιες πέτρες και έχτισε μια εκκλησία στο ίδιο μέρος της Θεσσαλονίκης, με τις ίδιες διαστάσεις και με το ίδιο αρχιτεκτονικό σχέδιο, για να τιμήσει τους προγόνους του που την έχτισαν πριν από περίπου δυο αιώνες.

Εάν τώρα είναι σωστή η ενημέρωση μου, τότε η συμπεριφορά του ελληνικού κράτους απέναντι του είναι κυριολεκτικά άθλια. Επίσης των ΜΜΕ που τον κατηγορούσαν νυχθημερόν, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για το παρελθόν του, πιθανότατα επειδή τους το επέβαλλαν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους. Καταλαβαίνω βέβαια πως ούτε οι ΗΠΑ τον θέλουν στην Ελλάδα σαν επενδυτή λόγω της ρωσικής του προέλευσης, ούτε η Γερμανία που διεκδικεί η ίδια την ιδιοκτησία της Θεσσαλονίκης, χωρίς να διστάζει να στηρίζει τη θρασύτητα των Σκοπίων. Δεν καταλαβαίνω όμως όλους εμάς τους Έλληνες, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, που βρίζουν και κατηγορούν δικούς τους ανθρώπους χωρίς καν να είναι ενημερωμένοι, παίζοντας το παιχνίδι των ξένων.
analyst.gr

Shares