Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο Μητσοτάκης έγινε αντικείμενο μελέτης στο Πανεπιστήμιο του Όσλο – Έχει ζητήσει 1.000 φορές εκλογές…

Από τον Γενάρη του 2016, μετά την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει συνέχεια εκλογές.Η εμμονή αυτή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τράβηξε την προσοχή του Πανεπιστημίου του Όσλο, το οποίο σε μελέτη του κατέγραψε πόσες φορές έχει ζητήσει δημόσια τη διεξαγωγή εκλογών.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρριχήθηκε στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις πρώτες δηλώσεις του ανέφερε ότι δε βιάζεται να ζητήσει προσφυγή στις κάλπες.

Γρήγορα όμως άλλαξε «γραμμή» – πιθανόν λόγω εσωτερικών πιέσεων – και από τον Μάρτιο του 2016 και συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου, ζητάει συνεχόμενα πρόωρες εκλογές.

Από τότε και μετά, εδώ και δύο χρόνια, τόσο τα στελέχη της ΝΔ όσο και ο ίδιος ο Πρόεδρός της ζητούν εκλογές σχεδόν δύο φορές την εβδομάδα, σε κάθε δημόσια τοποθέτησή τους.

Το γεγονός των πολλαπλών αιτημάτων για εκλογές, προκάλεσε μέχρι και το ερευνητικό ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου του Όσλο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, το οποίο έκανε μελέτη πάνω στον αριθμό των αιτημάτων του αρχηγού της ΝΔ για εκλογές. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε χθες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντα βάση της συγκεκριμένης μελέτης, έχει ζητήσει πάνω από 1.000 φορές εκλογές.
koutipandoras.gr

Shares