Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ο μάγκας Σαλβίνι αποτελειώνει την ΕΕ: Ευρώπη, εσύ θα χάσεις…

Δεν έχει τέλος η σύγκρουση Κομισιόν – Ιταλίας για τον προϋπολογισμό, με τον υπουργός Εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι να προειδοποιεί πως περισσότερο ζημιωμένη από αυτή την κόντρα θα βγει η Ευρώπη και όχι η χώρα του.Με αποφασιστικότητα, σε δηλώσεις του προς τον ιταλικό Τύπο αναφέρει σχετικά:

«Θέλουν να προχωρήσουν σε επιβολή κυρώσεων, αλλά αυτό θα αποτελέσει μεγαλύτερη ζημιά για την Ευρώπη, απ’ ότι για εμάς. Πώς είναι δυνατόν να μην το καταλαβαίνουν; Θα είναι τρελοί αν πραγματικά κινήσουν διαδικασία κυρώσεων σε βάρος της χώρας μας. Θα επαναστατούσαν εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί.

Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την λογική, εκείνη που χρησιμοποίησαν με τη Γαλλία και την Ισπανία, οι οποίες παραβίασαν το όριο του 3% στην σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ».

Ο γραμματέας της Λέγκα Σαλβίνι ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να κάνει ό,τι νομίζει αλλά να μην κινηθεί βάσει προκαταλήψεων» και «να περιμένει να διαπιστώσει τις συνέπειες του προϋπολογισμού επί της πραγματικής οικονομίας και αν θα έχει θετικές επιπτώσεις επί της ανάπτυξης».

Shares