Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ο δήμος της Αθήνας «αγχώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ! ΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ;..

– Σκούρα τα βρίσκουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ στο να βρουν τους κατάλληλους υποψηφίους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών – “Αγκάθια” οι δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης –

Στο Μαξίμου η Κατερίνα Παναγοπούλου, ακούστηκε το όνομά της για την Αθήνα – Τι λένε στο newsit.gr πηγές από το περιβάλλον της

Θορυβημένα εμφανίζονται πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ από την διαπίστωση ότι βρίσκονται πολύ πίσω στο σχεδιασμό των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών καθώς ακόμα δεν έχουν αποφασίσει με ποιους υποψηφίους θα κατέβουν στους μεγάλους δήμους της χώρας. Οι φήμες για την Κατερίνα Παναγοπούλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινή (01.11.2018) Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα συζητήθηκε επί μακρών και αποφασίστηκε όλα τα στελέχη του κόμματος να ξεκινήσουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα καθώς η αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει το «εφαλτήριο» προκειμένου το κυβερνών κόμμα να αποκτήσει και πάλι ισχυρά ερείσματα στην κοινωνία.

click4more
Κατερίνα Παναγοπούλου: Δεν ενδιαφέρομαι για τον Δήμο Αθηναίων
Αγκάθι σε αυτή την διαδικασία είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί ο υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας, τη στιγμή που ο Παύλος Γερουλάνος έχει ξεκινήσει περιοδείες και ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοινώνει τη Δεύτερα (05.11.2018) την υποψηφιότητα του.

Τα ονόματα που παίζουν από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος είναι τα γνωστά, δηλαδή ο Νίκος Μπελαβίλας, η Έλενα Κουντουρά και η Έφη Αχτσιόγλου. Όπως φαίνεται όμως η επιλογή δεν είναι εύκολη είτε γιατί οι υποψήφιοι αντιμετωπίζουν δικά τους προβλήματα είτε γιατί σε κάποιους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να φαντάζουν αδύναμες αυτές οι υποψηφιότητες.

Χθες πάντως αναζωπυρώθηκαν και οι φήμες που ήθελαν την Κατερίνα Παναγοπούλου να δέχεται πρόταση από τον πρωθυπουργό για τον δήμο της Αθήνας, εξ αιτίας της επίσκεψης της στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγές από το περιβάλλον της ωστόσο έλεγαν στο Newsit.gr ότι η χθεσινή της επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αφορούσε αποκλειστικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και στον απόδημο ελληνισμό -ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής- στον οποίο κάνει ένα σημαντικό έργο.

Ουδέποτε της έγινε πρόταση, αλλά και να της γινόταν δεν θα την αποδεχόταν, καθώς το ενδιαφέρον της είναι στραμμένο στο έργο που ήδη επιτελεί, ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Εμπόδια αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και στον δήμο Θεσσαλονίκης καθώς ο Γιάννης Μπουτάρης δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα είναι ξανά υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου. Στην περίπτωση πάντως που η απάντηση του είναι αρνητική τότε οι πληροφορίες λένε ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου θα κληθεί να σηκώσει το βαρύ φορτίο της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, σε μια περιοχή δηλαδή διόλου εύκολη για το κυβερνών κόμμα.

Αλλά και σε ό,τι αφορά στους ευρωβουλευτές και εκεί τα πράγματα δεν είναι πιο εύκολα. Πέρα από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, την Λυδία Κονιόρδου και ίσως τον Γιώργο Κατρούγκαλο στον ορίζοντα δεν υπάρχουν άλλες δυνατές υποψηφιότητες.

Με δεδομένο μάλιστα ότι το κυβερνών κόμμα εξ αιτίας πολλών και διαφόρων καταστάσεων βρέθηκε τελικά μόνο με τρείς ευρωβουλευτές κάνει τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ιδιαίτερα επιφυλακτικούς στις οποίες επιλογές.

Στην χθεσινή Πολιτική Γραμματεία πάντως συζητήθηκαν ακόμα τα θέματα της συνταγματικής αναθεώρησης αλλά και η κρίση στην ΕΡΤ χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό εάν υπήρξε μια νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στον Νίκο Φίλη και τον Νίκο Παππά.

 

NEWSIT

Shares