Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ούγγρος πρωθυπουργός: “Οι Βρυξέλλες ΠΟΛΕΜΟΥΝ την ομάδα του Visegrad γιατί έχει ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ σε όλα”…

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε την Κυριακή στην τηλεόραση ΤΑ3 της Σλοβακίας ότι ο λόγος για τον οποίο έχει γίνει στόχος των Βρυξελλών…διότι υποστηρίζει σταθερά τις πολιτικές της ουγγρικής κυβέρνησης και της ομάδας του Visegrad, οι οποίες είπε ότι είναι πιο επιτυχημένες από εκείνες της Δυτικής Ευρώπης.

“Ορισμένες από τις επικρίσεις δεν μου έγιναν λόγω της Ουγγαρίας, αλλά λόγω των V4”, δήλωσε ο Ορμπάν σε συζήτηση με τον Σλοβάκο ομόλογό του Peter Pellegrini. “Επιτίθενται σε μας επειδή είμαστε πετυχημένοι. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ανταγωνισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. “Υπάρχουν μερικοί που πλήττονται από την ταχεία πρόοδο της κεντρικής Ευρώπης”.

Ο Ορμπάν δήλωσε ότι η V4 (ομάδα του Visegrad) θα πρέπει να αντέξει τις πιέσεις που προέρχονται από τις Βρυξέλλες, ενώ η Δυτική Ευρώπη θα πρέπει να δεχτεί ότι οι V4 είναι σήμερα ο κινητήρας της οικονομίας της Ε.Ε. χωρίς την οποία το μπλοκ δεν θα είχε οικονομική ανάπτυξη.

Ο Pellegrini, από πλευρά της Σλοβακίας, δήλωσε ότι ο χρόνος έχει δικαιώσει τις λύσεις του V4 για το ζήτημα της μετανάστευσης. Η Δυτική Ευρώπη “αρχίζει επίσης να ξυπνά και να υιοθετεί τμήματα των θέσεων V4”, ανέφερε.

Shares