Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΟΡΓΗ στην Τουρκία για το ΚΑΘΕΣΤΩΣ του Ερντογάν! Δασκάλα ΠΕΘΑΝΕ στις φυλακές από βασανιστήρια…

Συγκλονιστική είναι η ιστορία της Halime Gülsu, η οποία έχασε τη ζωή της στις φυλακές της Τουρκίας το Σάββατο, γεγονός που υποδεικνύει τον απάνθρωπό τρόπο που λειτουργεί το σύστημα δικαιοσύνης και σωφρονισμού στη γειτονική χώρα.Η 35χρονη δασκάλα έπασχε από ερυθηματώδη λύκο και της αρνήθηκαν πρόσβαση στα φάρμακά της, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Μετά από αρκετές μέρες χωρίς φάρμακα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά επέστρεψε στη φυλακή, όπου έπεσε σε κώμα και πέθανε.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον αδελφό της, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της κατήγγειλε τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και τα ψυχολογικά βασανιστήρια Η Halime Gülsu συνελήφθη, μαζί με ακόμα 80 γυναίκες, στις 20 Φεβρουαρίου με την κατηγορία ότι ενίσχυε το κίνημα των γκιουλενιστών. Συγκεκριμένα, βοηθούσε οικογένειες ανθρώπων που είχαν χάσει τη δουλειά τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

Κατά την κράτησή της τις πρώτες δύο εβδομάδες, δεν της επετράπη να έχει πρόσβαση στη φαρμακευτική της αγωγή, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές, όπου μοιραζόταν ένα κελί με 21 άτομα. Στις 25 Απριλίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά τελικά επέστρεψε στη φυλακή όπου και πέθανε. Η ιατρική έκθεση με το ιστορικό της Halime Gülsu χάθηκε από τους αξιωματούχους της φυλακής, ενώ η αντίδρασή τους στις φωνές των συγκρατουμένων της όταν αρρώστησε ήταν σκέτη αδιαφορία, σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα στην Τουρκία.

Ο αδελφός της Halime Gülsu ορκίστηκε να φέρει τους υπεύθυνους για τον θάνατό της ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι τουρκικές αρχές διαψεύδουν από την πλευρά της το γεγονός ότι η Halime Gülsu δεν είχε σωστή περίθαλψη, ωστόσο η περίπτωσή της δεν είναι η μοναδική. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Turkey Purge, τον τελευταίο χρόνο 28 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στις τουρκικές φυλακές και το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την τύχη των χιλιάδων πολιτών που βρίσκονται φυλακισμένοι σε άθλιες συνθήκες.

Οι καταγγελίες για βασανιστήρια, σωματικά και ψυχολογικά, στις φυλακές της Τουρκίες είναι πολλές, με τον αριθμό των κρατουμένων να έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 συνελήφθησαν πάνω από 77.000 άνθρωποι, με την κατηγορία ότι είναι ακόλουθοι του Φετουλάχ Γκιουλέν, δημιουργώντας απαράδεκτες συνθήκες ασφυξίας στις τουρκικές φυλακές.
pontos-news.gr

Shares