Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΟΡΓΗ και ΘΡΗΝΟΣ στη Ρωσία: Ο Πούτιν στον τόπο της τραγωδίας … (ΒΙΝΤΕΟ)

-Στο εμπορικό κέντρο στο Κεμέροβο της Σιβηρίας βρέθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν – Άφησε λίγα λουλούδια στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας – Για εγκληματική αμέλεια που κόστισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους μίλησε ο πρόεδρος της Ρωσίας – «Θα υπέγραφαν τα πάντα για τα λεφτά» είπε μιλώντας για τη φωτιά στο εμπορικό κέντρο – Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και φώναζαν «αλήθεια, αλήθεια»

Με ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε νωρίς το πρωί της Τρίτης (27.03.2018) στο Κεμέροβο της Σιβηρίας. Ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στα 64 θύματα από τη φωτιά στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Μια φωτιά που έχει βυθίσει στο πένθος και την οργή ολόκληρη τη Ρωσία.

Η φωτιά στο εμπορικό κέντρο ξέσπασε την περασμένη Κυριακή. Εκείνη την ώρα, ήταν γεμάτο κόσμο. Από τα 64 θύματα, τα περισσότερα είναι παιδιά. Οι ευθύνες εγκληματικές. Οι έξοδοι κινδύνου ήταν μπλοκαρισμένες. Ο κόσμος δεν μπορούσε να βγει. Και όχι μόνο αυτό, ένας φρουρός είναι ύποπτος πως έκλεισε το συναγερμό. Κανείς δεν μπόρεσε να αντιδράσει έγκαιρα.

https://youtu.be/JSpF9-f0IAY

Άνθρωποι αναγκάστηκαν να πέσουν από τα παράθυρα του κτιρίου. Άλλοι εγκλωβίστηκαν στις αίθουσες κινηματογράφου και άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή. Η οργή ξεχειλίζει. Παράλληλα με την επίσκεψη του Πούτιν, μπροστά από το κτίριο της τοπικής κυβέρνησης είχε συγκεντρωθεί εξοργισμένο πλήθος. «Αλήθεια, αλήθεια» φώναζαν οι πολίτες. Την αλήθεια για το ποιος φταίει για το θάνατο 64 ανθρώπων ζητούν.

 

Την ίδια αλήθεια θέλει και ο ίδιος ο Πούτιν. Για τους δικούς του λόγους. Πολύ νωρίς το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε στον τόπο της πολύνεκρης τραγωδίας.

Βγήκε από το αυτοκίνητό του και υπό το άγρυπνο βλέμμα των ανδρών της ασφάλειάς του, με ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα στα χέρια, πλησίασε το «βωμό» που έχει δημιουργηθεί στο σημείο. Έναν «βωμό» από λουλούδια, κεριά, φωτογραφίες των θυμάτων.
Είχε συνάντηση με τοπικούς αξιωματούχους. Μια συνάντηση που ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε και δηλώσεις, φυσικά. Και ήταν σκληρές. Μίλησε για εγκληματική αμέλεια. Για κάποιους που θα έκαναν τα πάντα για τα λεφτά. «Έδειξε» τους ενόχους.

«Τι συμβαίνει; Δεν είναι πόλεμος ή μια έκρηξη μεθανίου σε ορυχείο (σ.σ. το Κεμέροβο είναι περιοχή με ορυχεία). Άνθρωποι, παιδιά, ήρθαν για να χαλαρώσουν. Μιλάμε για το δημογραφικό και χάνουμε τόσους ανθρώπους γιατί; Εξαιτίας εγκληματικής αμέλειας, τσαπατσουλιάς», είπε ο Πούτιν.

Και δεν έμεινε εκεί. Μίλησε ακόμη και για διαπλοκή. Και ζήτησε ενδελεχή έρευνα για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας. «Όλες οι ενέργειες των αξιωματούχων πρέπει να αξιολογηθούν νομικά. Θα υπέγραφαν τα πάντα για τα λεφτά», είπε.

Δάκρυα για τις 64 ψυχές
Μπροστά από το εμπορικό κέντρο όπου ξέσπασε η φωτιά, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώνονται από την πρώτη στιγμή για να θρηνήσουν. Άνθρωποι που λυγίσουν από τον πόνο για εκείνους που χάθηκαν. Οικογένειες με μικρά παιδιά, άνθρωποι που γνώριζαν κάποια από τα θύματα.

Και αυτό ενώ έρχονται συνεχώς στο φως εικόνες από την καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά. Το εμπορικό κέντρο (κάποτε εργοστάσιο ζάχαρης) έχει καταστραφεί. Οι εικόνες μέσα από το κτίριο συγκλονίζουν. Όπως και τα πλάνα από drone…

 

newsit

Shares