Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ!«ΧΑΣΑΜΕ το ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’! ‘Νίκος Γκάλης’ μία λύση!»Τίποτε άλλο κ.Δήμαρχε;..

Εμμένει στην θέση που εξέφρασε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφορικά με την ονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία, του οποίου πρότεινε την μετονομασία!Όλα ξεκίνησαν με τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο της συμπρωτεύουσας με τον δήμαρχο να τονίζει πως όλοι οι τουρίστες που προσγειώνονται στην Θεσσαλονίκη νομίζουν πως φτάνουν στα Σκόπια!

«Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε.

Το πρωί της Τρίτης, σε τηλεφωνική σύνδεση με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπουτάρης, δεν φάνηκε να μετανοεί, λέγοντας πως «χάσαμε στην διαμάχη με τα Σκόπια και θα πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις προκειμένου να μην ξύνουμε πληγές».Ερωτηθείς εάν με τις τοποθετήσεις του δίνει πάτημα στους Σκοπιανούς στην διαπραγμάτευση να ζητήσουν περισσότερα είπε πως δεν περιμένει τους γείτονες να μας πάρουν την Θεσσαλονίκη, αλλά η Ελλάδα έχει χάσει πολλά τα τελευταία χρόνια από την διαμάχη με το όνομα.
Ωστόσο δεν διευκρίνισε τι ακριβώς έχει χάσει, αφού σε σχετική ερώτηση απάντησε εμμέσως λέγοντας πως η Τουρκία πλέον έχει προσεγγίσει τα Σκόπια που θα μπορούσαν να έχουν γίνει όπως είπε νομαρχία της Ελλάδος.
Επί της ονομασίας του αεροδρομίου πάντως ο ίδιος προσπάθησε να αποφύγει να δώσει σαφή απάντηση σχετικά με το εάν προτείνει επίσημα την μετονομασία του λέγοντας πως εάν τίθετο τέτοιο ζήτημα θα πρότεινε την ονομασία «Νίκος Γκάλης».
Είναι σαφές πως ο κος Μπουτάρης βρίσκεται εκτός Εθνικής γραμμής (και συνείδησης;) . Ένας πολιτικός άντρας, με θέση εξουσίας μάλιστα δεν μπορεί να εκφράζει την άποψή του σε ζητήματα Εθνικά, όταν απαιτείται ομοψυχία κι ενιαία γραμμή. Όχι επειδή απαγορεύεται, αλλά επειδή είναι αντιπαραγωγικό και δίνει όπλα στους αντιπάλους μας.
Ευχαριστούμε τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ για τις πληροφορίες

Shares