Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για ΠΟΛΕΜΟ! Γίνονται ήδη αναφορές…

Ως βασικός εχθρός των ΗΠΑ έχει χαρακτηριστεί η Κίνα, σύμφωνα με το νέο «στρατιωτικό δόγμα». Παράλληλα, όλο και πληθαίνουν οι φωνές αξιωματούχων που εξετάζουν μια πιθανή στρατιωτική εμπλοκή μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αμερικανός ναύαρχος και επόμενος πρεσβευτής στην Αυστραλία, Harry Harris, σε εισήγηση του στο Κογκρέσο αναφέρθηκε σε σενάρια προκειμένου να γίνουν προετοιμασίες για έναν πιθανό πόλεμο με την Κίνα.

Ο Harris στήριξε την εισήγησή του στην πολιτική που ακολουθεί το Πεκίνο στη Νότια Κινεζική Θάλασσα. Η Κίνα θεωρεί και έχει χαρακτηρίσει κινεζικό «έδαφος» την περιοχή, την οποία διεκδικούν τόσο η Ιαπωνία, όσο και άλλες χώρες-σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς αποτελεί ένα στρατηγικό σημείο στον Ειρηνικό ωκεανό.

Το Πεκίνο έχει απειλήσει με στρατιωτικό χτύπημα την οποιαδήποτε παραβίαση του υδάτινου χώρου που έχει «δεσμεύσει» στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, ακόμη και σε περίπτωση εμπλοκής με αμερικανικά σκάφη, τα οποία πλέουν στην περιοχή.

«Επιμένω ότι η επιθετική τακτική της Κίνας είναι δεδομένη και ότι λειτουργεί παραβιάζοντας τους διεθνείς κανόνες για τα σύνορα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός ναύαρχος και πρόσθεσε ότι η «η Κίνα θα μπορεί σύντομα να προκαλέσει τις ΗΠΑ σε στρατιωτικό επίπεδο, καθώς έχει εξελιχθεί σημαντικά».

Shares