Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΝΕΚΡΗ αρκούδα στη Φλώρινα μετά από τροχαίο! Κάποιον την χτύπησε και την παράτησε…


Εξέπνευσε, κατά τη μεταφορά της στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, αρκούδα που τραυματίστηκε σε τροχαίο, στο 12ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Αμυνταίου-Καστοριάς, κοντά στο Τ.Κ. Αετού.
Το τραυματισμένο ζώο εντόπισε περιπολικό της Αστυνομίας και αμέσως ενεργοποιήθηκε ο ειδικός μηχανισμός, που προβλέπεται γι αυτές τις περιπτώσεις.

Ενημερώθηκαν η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης, που έφθασαν στο σημείο, εντόπισαν το ζώο εκατό μέτρα από το οδόστρωμα σε παρακείμενο χωράφι και με τη βοήθεια ιδιώτη κτηνιάτρου το νάρκωσαν. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αρσενικό ζώο, δέκα ετών, βάρους 200-220 κιλών, που έφερε κυρίως ορθοπεδικά τραύματα.

Ύστερα από συνεννόηση της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, του Κτηνιάτρου της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, του ιδιώτη κτηνιάτρου, καθώς και των δυο περιβαλλοντικών οργανώσεων «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά του τραυματισμένου ζώου στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ακτινολογικές εξετάσεις και να παρασχεθούν καλύτερες υπηρεσίες περίθαλψης. Ωστόσο, κατά τη μεταφορά, η αρκούδα εξέπνευσε.

Η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή και θα προχωρήσει στην αποτέφρωση του ζώου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares