Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Νέες δηλώσεις-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ από Σαλβίνι…

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας αναφέρει ότι δεν ανησυχεί για ενδεχόμενες κυρώσεις τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλούσε να επιβάλει εάν η Ιταλία δεν παρουσιάσει νέο σχέδιο προϋπολογισμού: “Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΦΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!”, ήταν τα σκληρά λόγια του Matteo Salvini.Ο Σαλβίνι εξήγησε ότι η ΕΕ με τις πολυάριθμες κυρώσεις που επέβαλε στο παρελθόν έχει οδηγήσει στη σφαγή της ιταλικής γεωργίας, της αλιείας και του εμπορίου, προσθέτοντας ότι η ίδια διευθύνεται από τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς οι Βρυξέλλες εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντά τους.

“Μας έχουν επιβάλλει κυρώσεις χιλιάδες φορές. Έχουν σφαγιάσει τη γεωργία μας, την αλιεία, το εμπόριό μας. Αλλά η Γαλλία και η Γερμανία δεν τηρούν εδώ και χρόνια τις παραμέτρους της ΕΕ. Εάν υπάρχει ένας κανόνας που σας λέει ότι την Τετάρτη φοράτε λευκό, την Τετάρτη φοράτε λευκό. Αν φορέσω λευκό, και οι Γάλλοι φορούν κίτρινο, και οι Γερμανοί μπλε αλλά μετά με επιπλήξουν, ο μόνος ηλίθιος που σέβεται τους κανόνες, τότε είμαι έτοιμος να πιστέψω ότι η γαλλο-γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Γερμανίας.”, σημειώνει χαρακτηριστικά!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από εβδομάδες διαφωνίας μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών. Ο ηγέτης του κινήματος 5 αστέρων Di Maio δεν έχει εκφοβίσει τις Βρυξέλλες και έχει πει ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν θα προσαρμόσει τις προτάσεις στόχου για το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2019, παρά την απόρριψη των Βρυξελλών.

(μετάφραση από voiceofeurope.com)

Shares